KRIZA UDARILA NIKAD JAČE: Smederevci se mlatili za poslednji kilogram šećera, reagovala policija!

Već skoro dve nedelje prazni su rafovi na kojima treba da stoji šećer. Nestašica vlada u celoj Srbiji, i uprkos tome što iz Vlade Srbije tvrde da šećera ima, realnost je drugačija. Nestašica šećera uzima maha, a među građanima vlada panika, koja je počela da kulminira.

Foto: K.I.

Trgovine u Smederevu nisu dobile šećer još od početka maja, a kako stvari stoje, situacija se za sada neće promeniti.

Juče su određene količine šećera stigle u jednom lancu marketa, ali prema našim informacijama, građani su sve razgrabili za nešto više od pola sata.

U jednom od objekata prodavačica kaže da su kupci iz okolnih zgrada videli kada je stigao kamion, i u roku od nekoliko minuta market je bio prepun.

– Nismo stigli ni da otpakujemo šećer. Kupci su sami otvarali pakete i vadili pakovanja po jedan kilogram. Svako je mogao da kupi samo 4 kilograma – , navodi prodavačica.

Da stvari izmiču kontroli potvrdio je i slučaj u marketu na Papazovcu, gde je došlo do fizičkog obračuna besnih kupaca. Zbog incidenta je reagovala i policija.

Cena šećera je ograničena od prošle jeseni, ali uprkos tome pojedini marketi u kojima ima šećera u rinfuzu, prodaje se po ceni od 130 do 150 dinara za kilogram. Zbog toga nadležni najavljuju pooštrene inspekcijske kontrole maloprodajnih objekata.

(Tpknews.com/Tv Super)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker