Porodica sa sedmoro dece iz Kličevca, slavili Uskrs uz struju i vodu! (VIDEO)

– Napravili su nam česmu usred kuće! Ne moramo u selo po čašu vode, ne moramo čak ni da je grejemo na šporetu! Vidi, gori svetlo, a nema sveća, vidi, prava kada! – uzvikuju deca Petkovića dok s oduševljenjem istražuju kupatilo koje nikada ranije nisu imali.

Blic fondacija / Foto: Zoran Ilić

Sedmoro dece su Radica i Zoran iz Kličevca kraj Požarevca rodili i odgajili u četiri trošna zida iz kojih je tukla promaja i širili se mirisi vlage i dima. Tu pustu udžericu bez struje i vode napustili su na Vaskrs, kada im je “Blic fondacija” uručila ključeve potpuno nove kuće.

Petkovići su, ne verujući u toliku sreću, bojažljivo obilazili sobe, kao da nisu sigurni da je sve to zaista njihovo.

– Najstarija ćerka Slađana (22) se udala, ali bez svadbe. Sada imamo gde da primimo prijatelje – kaže Zoran.

Blic fondacija / Foto: Zoran Ilić

Slađanu (18), koji već godinama radi da bi pomogao ocu, struja je najveći dar.

– Samo kad nam je ova sijalica zasvetlela nad glavom. Nećemo više legati u šest po podne i buditi se zorom jer nemamo za sveće – gotovo neverujući kaže Slađan.

Anica (9), Anđela (7), Aleksandar (12) i Žaklina (16) samo su trčkarali oko kuće i kroz sobe. Već su doveli i drugove da se igraju.

Blic fondacija / Foto: Zoran Ilić

– Decu sam celog života kupala u vodi koju sam u kofi donosila iz sela. Ovim sam rukama celu reku prenela. Žaklina od sveća i dima ima problem sa vidom. Ja mogu samo da se zahvalim svima koji su pomogli, sve ću ovo da čistim, sve da čuvam – kroz suze je prozborila Radica, za koju je nova kuća i više od krova nad glavom – to je garancija da će porodica ostati na okupu i da im zbog nemaštine deca neće biti poslata u dom.

– Devetočlana porodica Petković na Vaskrs je dobila najlepši poklon – kuću od 80 kvadrata koju im je “Blic fondacija” obezbedila uz pomoć donatora. Ovo je četvrta porodica koja je useljena u potpuno novi dom, a time je ukupno 20 dece dobilo šansu za lepše i srećnije detinjstvo. Sada nastavljamo dalje – rekla je izvršna direktorka “Blic fondacije” Ljiljana Knežević.

Blic fondacija / Foto: Zoran Ilić

Kuću porodici Petković izgradio je “Javor inženjering”.

– Izgradili smo je u najkraćem roku i drago nam je da smo njome usrećili još jednu porodicu. Nadam se da će njeni članovi još dugo godina živeti u njoj – rekao nam je Vuk Popović iz “Javor inženjeringa”.

Kuhinju i belu tehniku porodici je donirao “Liber Novus”, “Dexy Co” je obezbedio igračke za mališane, a nameštaj koji je od kuće napravio dom poklon je “Forme ideale”.

– Ponosni smo što smo deo projekata “Blic fondacije”. “Forma ideale” nikada ne zaboravlja one koji ne mogu sebi da priušte nameštaj. Srećni smo što smo danas deo novog početka porodice Petković – rekao je Nikola Ružičić, PR menadžer te firme.

TPKNEWS/Blic

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker