Homoljska vesela turšija i šumske jagode dobitnici diploma na Sajmu etno hrane i pića (VIDEO)

Diplome i specijalna priznanja učesnicima XI Međunarodnog Sajma Etno – hrane i pića u Beogradu čiji su generalni pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i grad Beograd, a organizatori Privredna Komora Srbije sa regionalnim komorama i beogradski Sajam, uručene su u subotu 26. novembra.

milosava_iz_zagubice_dobila_priznanja_za_homoljsku_veselu_tursiju_i_sumske_jagode-421x243

Sajam je i ove godine opravdao cilj, a to je utemeljenje robne marke etno proizvoda, brendiranje tradicionalnih proizvoda, ali i postizanje unapređenja kvaliteta, afirmacije izlagača i proizvođača.

Na svečanosti su govorili Gavrilo Vukadinović, predsednik Saveta Etno Hrane i pića i Prof.dr. Cijan Mekić, predsednik stručnog žirija.

Specifični proizvodi sa geografskim poreklom po oceni stručnog žirija svrstani su u 14 robnih grupa i 23 podgrupe.

Iz opštine Žagubica koja na Sajmu izlaže punih deset godina, diplomu za čak dva proizvoda proglašenih za robnu marku dobila je Milosava Grozdić i to diplomu u podgrupi prerađeno voće, slatko, kompoti i suvo voće i diplomu za Homoljsku veselu turšiju.

Među nagrađenima bili su i proizvođači autohtonih proizvoda koji su takođe izlagali u okviru regionalne privredne komore Požarevac i to iz opština Požarevac i Kučevo.

Zahvalnice su uručene i onima koji su pomogli u organizaciji samog Sajma te je ispred Regionalne privredne komore Požarevac istu primila Milica Mitković.

Sajam je završen je sa nadom da iduća godina bude još bogatija sa izlagačima iz svih regiona čiji proizvodi najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina nose posebne specifičnosti različitih geografskih područja.

TPKNEWS/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker