NOVI VIKEND, NOVA EPIZODA: Kako golubačka bratija u lancu opštinske ishrane namiruje svoja gnezda?

Evo još jednog vikenda i još jedne epizode o golubačkoj bratiji, lopovskom jatu iz koga evolutivno niče poprilično “sposobna” klika ptica grabljivica. Sve pod patronatom i uz procentualnu saglasnost našeg nejunaka Nebojše Mijovića, u ovom slučaju vođe jata nalik na “crnog gavrana” dešava se otimačina i narušavanje svega svetog u malenoj golubačkoj opštini.

Predsednik opštine Golubac Nebojše Mijović/Foto: Screenshot/Shutterstock/Ilustracija

Često naš predsednik ističe da je turizam zvezda vodilja opštine koju je devastirao i koju vodi, što je sve na staklenim nogama. Dok se sa druge strane najviše novca troši na preskupe građevinske projekte koje niko ne primećuje.

Za izvođenje radova potrebni su neimari, a u tom poduhvatu “obnove” opštine neizostavni je “čuveni Rele”, lični Mijovićev građevinar. Inače, Rele je poznat po tome što svakodnevno obleće kao “vrana” oko zgrade opštine posebno u periodu oko 11 časova, kada počinje radno vreme našeg raspopa.

Zavisnik od masnih građevinskih projekata na račun opštine, nabavlja veliku količinu materijala za te poduhvate. Dolazimo do toga i ko snabdeva našeg neimara raznim blokovima, cementnom masom i gvožđem, ko je ekskluzivni zastupnik građevinskog materijala. Naravno, niko drugi do zamenik predsednika Mare Tefter, čisto da se upoznate.

Odakle takva koincidencija događaja, neki bi rekli nema ko drugi osim njega, ali grdno bi se prevarili ako bi dali to objašnjenje. Njegova uloga u ovom jatu je više po uzoru na “vrapca”, skuplja mrvice, za razliku od gavrana i vrane, ali se kamara para lepo tovari pa sve na štetu ove male podunavske opštine.

Ostaje opet samo da mislimo o tome koliko je ovo jato spremno daleko da ide i do koje mere će urušiti budžet.

Naime, ovo jato čine još nekoliko grlatih lešinara, jedna buljuna i lastavica, čije su uloga sekundarne prirode prikupljanja hrane iz budžeta za svoje lopovsko gnezdo. I dok građani misle i razmišljaju, čaršija nestaje a uskoro i opština, ugasiće se sve zahvaljujući ovom jatu, očiglednih lešinara i grabljivica prve vrste u lancu opštinske ishrane i namirenja gnezda.

(Insajder Mile Sova)

Jedan komentar

  1. Golubac ima ispod 1000 stanovnika. Uskoro će zahvaljujući lopovskoj i nepismenoj bandi broj svesti na oko 500. Bravo za stanovnike Golupca. Sami sebe su gurnuli u rake birajući propalice za predsednika opštine.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker