VUČIĆ: Izvinjavam se ljudima što sam slagao da će minimalna plata biti 500 evra!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je 2014. do 2018. godine urađeno oko 445,9 kilometara puteva u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je za RTS kazao da će kompletnu Ibarska magistrala zameniti autoput i kojim će se do kraja 2021. godine ići do Požege.

On je kazao da će se autoputem ići za deset dana i od Niša do Severne Makedonije, a u avgustu i do Bugarske, kao i da na leto počinje gradnja Moravskog koridora.

Vučić je rekao da su Srbiju uspeli da transformišu i da je, po podacima MMF-a i Svetske banke, 44 odsto uvećan BDP po glavi stanovnika.

On je rekao da je neophodno povesti računa o više javnih investicija, te da brine o javnim nabavkama, ubrzanju trgovine.

Govoreći o poreskoj reformi, on je kazao da će krenuti u smanjenje poreskog opterećenja i da veruje da će to biti dovoljan impuls.

„Krenućemo u razvoj i podsticanje preduzetničkog duha, da podstaknemo preduzetničko razmišljanje“, rekao je Vučić i dodao da Srbija ima najniži PDV u regionu, pored Bugarske.

Vučić je rekao da je Srbija prvi put pretekla Bosnu i Hercegovinu u prosečnoj plati, kao i da će pokušati da opet podignu minimalnu zaradu i da ona ne bude ispod 30.000 dinara.

„Ja sam kriv, ja sam rekao da će biti 500 evra, ja se izvinjavam ljudima, ali idemo u dobrom smeru i biće svakako“, rekao je Vučić i dodao da je prosečna zarada danas 460 evra.

On je kazao da će biti i povećanja plata, ali da još uvek ne može da kaže koliko, ali da je neophnodno povećanje da bi sačuvali ljude u Srbiji.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker