JKP “DUNAV VELIKO GRADIŠTE”: Zabranjeno paljenje vatre u šumi i lovištu!

Protiv prekršioca ovih članova Zakona biće pokrenut prekršajni i krivični postupak.

Imajući u vidu da je u prethodnim godinama evidentiran povećan broj požara na otvorenim prostorima, šumama i poljoprivrednim površinama koji su izazvali velike materijalne štete, JKP “Dunav Veliko Gradište” upozorava sva pravna i fizička lica da je na osnovu člana 47. Zakona o šumama zabranjeno paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume.

Takođe se obaveštavaju sva pravna i fizička lica da je na osnovu člana 22. stav 1. tačka 8. Zakona o divljači i lovstvu zabranjeno spaljivanje trava, strnjika i drugog rastinja u lovištu.

JKP “Dunav Veliko Gradište” upozorava građane da ako usled spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posledicu veću materijalnu štetu ili opasnost po ljudske živote, protiv prekršioca ovih članova Zakona biće pokrenut prekršajni i krivični postupak.

Apeluje se na sve građane, poljoprivrednike i šumske radnike da se pridržavaju zakonskih odredbi. „Ne palite vatru na nedozvoljenim mestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša nepažnja može imati velike posledice“ , navodi se u saopštenju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker