“SRBIJA NIJE NA PRODAJU”: Održan protest ispred RTS zbog neemitovanja spota protiv Rio Tinta (VIDEO)

Ispred zgrade RTS održan je protest “Srbija nije na prodaju” u organizaciji udruženja “Kreni – Promeni”, a povod je odluka javnog servisa da ne emituje reklamu tog udruženja protiv “Rio Tinta”.

Foto: Čuvari/ke vatre

Nakon protesta ispred RTS, na kom se okupilo oko dve hiljade građana, demonstranti su otišli do Vlade Srbije, čija su vrata oblepili QR kodovima koji vode do spota protiv Rio Tinta, prenosi nova.rs.

Iznad koda piše “Kad kažeš Rio Tinto, na šta tačno misliš”, a ispod njega “Skeniraj i poseti”.

Najavljeno je da će sledeći protest biti održan u sredu u 18 sati ispred Predsedništva Srbije.

Protest ispred RTS trajao je sat vremena, a okupljenim građanima deljeni su flajeri o tome zašto se ne želi Rio Tinto u Srbiji. Građani su nosili transparent “RTS i AV su sluge Rio Tinta” i skandirali “Ne damo Srbiju”.

Ispred RTS-a bila je postavljena bina sa video bimom i nekoliko stolica – improvizovani bioskop. Tu je emitovana reklama protiv Rio Tinta, koja je ispraćena aplauzom i ovacijama.

“Nekada se govorilo lažeš kao pas, a danas lažeš kao RTS. Da li ćete verovati onima koji su ćutali nakon što je 21 dan Aleksandar Obradović čamio u zatvoru dok niko nije znao? Da li ćete verovati tim ljudima koji ćute za Obradovićevu sudbinu? Ova televizija ne zna da se desilo rušenje u Savamali, da je jedan čovek stradao nakon toga. Ne postoji slučaj dvojice policajaca, koje vlast razvlači, jer su žrtvovali život otkrivajući najveću plantažu marihuane u Evropi”, rekao je na protestu Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

On je naveo da ćemo jednog dana živeti u uređenoj zemlji i da ćemo pričati kako je bilo strašno, ali da Srbija nije bila na prodaju.

“Znajte da sve te ljude u Jadru branimo ovde u Beogradu, ali kada krene Rio Tinto sa mehanizacijom, svi moramo krenuti, jer će se Srbija braniti u Jadru. Mi ćemo pokazati da RTS ne može da sakrije istinu. Izlepićemo celu Srbiju i poslaćemo jasnu poruku, ovo je naša zemlja, ovo nije na prodaju. Marš iz Srbije Rio Tinto”, rekao je Manojlović.

Organizacija Kreni – Promeni pokrenula je i peticiju „Rio Tinto – marš sa Drine“ koja se protivi bilo kakvom otvaranju rudnika u dolini Jadra. Peticiju je do sada potpisalo oko 148.000 građana, a možete je potpisati OVDE.

Pogledajte spot koji RTS nije emitovao

(Tpknews.com/Nova.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker