JEPURIJADA: U Topolovniku, dvadeseti put po redu, kuvao se zečiji gulaš (FOTO)

U subotu u Topolovniku kod Velikog Gradišta, dvadeseti put po redu održana je manifestacija “Jepurijada”. U veselom raspoloženju 18 ekipa takmičile su se u kuvanju zečijeg gulaša.

Foto: TOVG

Iako je bilo vetrovito vreme oko kotlića vladala je vesela atmosfera koja je zagrejala sve učesnike. U jutarnjim časovima održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova, a mnogobrojni meštani sela i posetioci manifestacije, uživali su u dobrom druženju i iščekivanju proglašenja pobednika.

Za sve učesnike i goste u dva kazana kuvan je i srneći gulaš, sa oko 300 porcija.

Foto: TOVG

Po završetku takmičarskog dela, žiri sastavljen od eminentnih poznavaoca gastronomskih specijaliteta probao je 18 različitih gulaša i ocenjivao je boju, gustinu, zaljućenost, izgled i ukus ovog specijaliteta.

Na otvaranju je, prigodnim govorom, profesor Nenad Mihajlović napravio retrospektivu najznačajnijih događaja koji su obeleželi i dali pečat ovoj zanimljivoj lovno – gastronomskoj manifestaciji u proteklih 20 godina. Ovom prilikom govorio je i predsednik lovačkog udruženja Topolovnik Ljubivoje Paunović koji je i dodelio priznanja mnogobrojnim prijateljima događaja.

Foto: TOVG

Posebnu čast samom festivalu ukazao je zamenik precednika Lovačkog saveza Srbije, Aleksandar Stanojević kome je uručena posebna plaketa. Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište i predsednik lovačkog udruženja “Golub” Slađan Marković, Vlauca jurišnik iz Rama, otvorio je zvanični deo dodele nagrada.

Foto: TOVG

Ovogodišnju titulu najboljih ponela je ekipa “Lovačka sekcija Požarevac”, drugo mesto pripalo je Lovačkoj sekciji “Biskuplje”, a treće mesto osvojila je ekipa “Lovačka sekcija Vlaški Do”. U takmičenju u gađanju glinenih golubova pobedničku titulu poneo je Tešić Lazar.

(Tpknews.com/TOVG)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker