BATINAŠIMA USLOVNE KAZNE: Ekspresno rešeno prebijanje bivšeg čelnika SNS Šulovića

Dvojica Smederevaca, koja su pretprošlog petka pretukli Zlatka Šulovića (65), bivšeg predsednika SNS-a iz Velikog Gradišta, osuđeni su na uslovne kazne zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Zlatko Šulović i Aleksandar Vučić

Jovan Bašanović (26), po zanimanju kuvar na brodu i Bojan Grušica (30) privatni preduzetnik osuđeni su na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine, a izrečena im je i mera bezbednosti – zabrana prilaženja oštećenom na manje od 50 metara, na rok od dve godine. Ova presuda doneta je ekspresno, nakon što su osumnjičeni postigli sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvom, priznavanjem krivice.

Šulović je izjavio kako sumnja da su napadači angažovani od strane jednog preduzetnika, koji je želeo da mu se osveti. Međutim, osumnjičeni su rekli da ih niko nije angažovao, već da su došli na Srebrno jezero da pecaju, ali ih je Šulović uvredio, dok su se raspitivali o uslovima gde mogu da pecaju, posle čega su ga oni napali.

Ova presuda je pravosnažna i protiv nje nema prava podnošenja žalbe, jedino oštećeni Šulović može da pokrene parnicu za odštetu. – I dalje stojim iza toga da su me oni napali po nečijoj narudžbini. Nema govora da sam ih nečim uvredio, jer ih i ne poznajem. Pokrenuću parnicu i tražiću odštetu i za sebe i za suprugu, koja je bila životno ugrožena, jer je pre sedam meseci doživala infarkt zbog stresa, a ovim joj se stanje pogoršalo, pošto je bila očevidac – kazao je Šulović.

Napadači su uhapšeni u utorak, posle čega je usledilo prepoznavanje od strane Šulovića, koji im je upamtio lica. Oni su ga pretukli ispred njegove porodične kuće na Srebrnom jezeru, do koje su se dovezli putničkim autom marke “audi”, smederevske registracije. Misleći da su došli da kod njega iznajme sobu, kao turisti, on je započeo razgovor sa njima, ali su ga oni tada bez reči napali i udarcima oborili na zemlju. Posle toga jedan ga je šutnuo još par puta, a onda su pobegli. Šulović je nazvao policiju koja se pojavila za desetak minuta, ali nije krenula u poteru za napadačima, već je Šulovića odvezla u Dom zdravlja u Velikom Gradištu, a onda i u požarevačku Opštu bolnicu, gde su mu konstatovane povrede glave i tela.

Kako je za TPKNEWS rekao izvor upoznat sa istragom: – Dvojica uhapšenih već od ranije su poznati policiji, jer imaju podebeo dosije zbog iznuda, uterivanja dugova, reketiranja… Međutim, iz Smedereva ti izveštaji nisu dostavljeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, jer je njih angažovao jedan poznati požarevački preduzetnik, jer je protiv Šulovića nedavno izgubio višemilionski sudski spor, a koji ujedno ima i prijavljenu firmu u Smederevu -, rekao je naš izvor i dodao: – Zbog toga je ovaj slučaj morao što pre da se zatvori, jer nije prvi put da isti taj požarevački preduzetnik angažuje ljude iz Smedereva da za njega odrade prljave poslove -, kazao je naš izvor.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker