IAKO JE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NESTABILNA: Rokerijada u Petrovcu na Mlavi će se održati uz mere opreza

U skladu sa novim merama i preporukama koje se odnose na pandemiju, Udruženje građana Fabika iz Petrovca na Mlavi je odlučilo da se ovogodišnja Rokerijada održi u planiranom periodu, uz adekvatne mere predostrožnosti.

UG Fabrika će obezbediti maske i dezinfekciona sredstva. Muzički program Rokerijade počinje u četvrtak, 27. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno – prosvetnog centra, koncertom dobrodošlice za takmičare i Jam session u izvođenju članova revijalnih i takmičarskih bendova.

Želimo da ljudi koji mesecima nisu radili, imaju priliku da se vrate u formu, kako fizičku, tako i psihičku. Kako je u pitanju pravljenje zajednice, tako smo unutar nje postigli konsenzus da nećemo tolerisati bilo kakvo odstupanje od mera ili njihovog nepridržavanja, jer nam je cilj vratiti muzičke radnike na poslove i time im omogućili dostojanstvenu brigu o svojim porodicama, a ne da ih dovodimo u opasnost bilo kakvom nepažnjom.

U petak, 28. avgusta, počinje takmičenje šest mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja. Pored benda Etherstone koji je glasanjem izborio mesto u finalu, žiri ovogodišnje Rokerijade je odabrao jos pet bendova koji će se boriti za titulu najboljeg mladog benda u Srbiji, a to su: Sanitarium (Beograd), Nemesis (Beograd), Mehanizam (Užice), Kulise (Jagodina), Black Dot (Mladenovac).

Nakon toga sledi revijalni nastup prošlogodisnjeg pobednika benda Zbedem iz Čačka, a Nakon proglašenja pobednika, nastupiće Ritam nereda.

U subotu, 29.avgusta, slede nastupi revijalnih bendova. Jedan od njih je Generacija 5. Jedino što je ove godine neizvesno da će se održati je Rokaonica.

Edukacija dece i Rokaonica za mlade je jedan od razloga zbog kojih je Rokerijada i nastala. Ona bi se održala 4. septembra u biblioteci Đura Jakšić, ali trenutno je u fazi razmartanja mogućnost održavanja na otvorenom, ili na neki drugi način. Za sada još nemamo konačnu ideju kako je realizovati, a da to bude bezbedno za naše najmlađe.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Detektovan blokator oglasa Adblock

Onemogućite blokator oglasa Adblock, kako bi ste nastavili sa daljim čitanjem vesti.