PRITVOR POLICAJCU SILOVATELJU: U svojoj kancelariji pokušao da siluje devojku iz Rumunije

Ljubinko B. (40), policijski službenik službe granične policije Kladovo koji je uhapšen zbog pokušaja silovanja rumunske državljanke A. N, 25. jula u noćnim satima, na graničnom prelazu Đerdap, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Ilustracija

Kako prenosi portal Nova.rs, Ljubinko B. je izneo detaljnu odbranu pred tužiocem, a nakon saslušanja Viši sud u Negotinu odredio mu je pritvor.

– Osumnjičeni je negirao da je učinio delo koje mu se stavlja na teret. Detaljno je objasnio šta se dogodilo u njegovoj kancelariji, a on tvrdi da je sa oštećenom A. N. samo obavio razgovor – navodi izvor tog portala.

Prema saznanjima Nove, do stravičnog zločina došlo je krajem jula nakon pasoške kontrole četvoro rumunskih državljana, dva muškarca i dve devojke.

– Ljubinko B. je rekao koleginici da u njegovu kancelariju dovede jednu od devojaka A. N., koju je službenica već pregledala sa njenim sunarodnicima. Čim je policajka izašla iz njegove kancelarije on je zgrabio devojku za ruke i pokušavao da je skine i siluje. Ona se branila i vikala, pa je tada odustao od svog napada i dozvolio joj da izađe iz njegove kancelarije – navodi izvor za Nova.rs.

Devojka je, navodno, sa svojim saputnicima nastavila put Bugarske, a po dolasku u svoju zemlju ona je podnela prijavu protiv policajca.

PRIJAVA DIPLOMATSKIM PUTEM

– Ona je uputila prijavu za seksualno uznemiravanje na graničnom prelazu i to diplomatskim putem. Istragu je sprovela Služba unutrašnje kontrole u MUP-u, nakon čega je policajac uhapšen. Njemu je devojka zapamtila ime sa pločice na uniformi, a u toku istrage su pregledani i snimci sa nadzornih kamera, gde je dodatno ustanovljeno šta se dogodilo, što je rezultiralo hapšenjem – dodaje izvor.

Juče, u utorak su saslušana i dva svedoka, odnosno dva policijska službenika.

– Ljubinko B. obavlja funkciju zamenika vođe smene, a prvo su saslušane njegove kolege koje su radile tu noć sa njim. Iskazi svedoka se ne poklapaju sa njegovim iskazom, nema saglasnosti u izjavama u bitnim delovima – kaže izvor portala Nova.rs i dodaje da će u daljem postupku biti saslušano još sedam-osam svedoka.

S obzirom da je krivična prijava podneta od strane Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, očekuje se da će ova institucija obezbediti da oštećena A. N. dođe na na slušanje.

ŽRTVA TREBA DA IZNESE SVOJU STRANU PRIČE

– Sada predstoji da devojka ispriča šta se tačno dogodilo pred tužiocem, odnosno da se vidi da li će njena izjava ostati ista kao i ona što je navela pri podnošenju prijave. Rumunska državljanka je tada navela da nije došlo do silovanja, ali da joj je osumnjičeni policajac uz primenu sile držao ruku iza leđa, prislanjao uz radni sto. Ona nije imala nikakve fizičke i vidljive povrede. Na snimcima nadzornih kamera iz hodnika se vidi kada je osumnjičeni ušao u kancelariju, kada je izašao, kada je ona ušla, a vidi se i kada se raspravljao sa jednim od mladića iz automobila sa kojima je bila oštećena, a za koga se pretpostavlja da je njen momak – kaže izvor portala.

Viši sud u Negotinu je nakon saslušanja, a na predlog Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenom policijskom službeniku službe granične policije Ljubinku B. odredio pritvor od 30 dana iz razloga kako ne bi uticao na svedoke, tačnije policijske službenike kojima je on nadređeni, kao i zbog uznemirenja javnosti kako se ne bi ugrozilo nesmetano vođenje postupka zbog načina izvršenja krivičnog dela, s obzirom da se radi o policijskom službeniku, a da se sumnja da je krivično delo počinjeno za vreme vršenja službene dužnosti.

(Tpknews.com/Nova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker