KUPIO DIPLOMU: Najveći prevarant pravosudnog sistema u srpskoj istoriji

Pera Nedinić advokat iz Petrovca na Mlavi skoro tri decenije vara narod i pravosuđe u Srbiji.

Pero Nedinić/Foto: Privatna arhiva

90-ih godina prošlog veka Pera Nedinić je radio kao policijski službenik PS Petrovac na Mlavi, i tada je shvatio da novac ne leži u policiji već u advokatskim uslugama. Napustio je policijski posao. Iskoristio trenutno ratno stanje u bivšim Jugoslovenskim republikama i kupio je advokatsku diplomu iz Hrvatske. Zbog trenutnog ratnog stanja u tom momentu je bilo nemoguće proveriti originalnost diploma a i tadašnja ratno-politička situacija mu je išla na ruku. U kupljenoj diplomi piše da je studirao u Osijeku u Hrvatskoj. Međutim, Pera nikada nije tamo studirao niti je mogao da ide na studije jer se svo vreme nalazio u Srbiji.

Za sami početak iznajmio je lokal i otvorio advokatsku kancelariju. Uzeo je jednog advokata da mu piše molbe, žalbe, tužbe….on to tada nije znao jer nije bio pravnik. Iskreno, sada se malo naučio.

Kako bi uspeo u poslu on je preko večera i pijanki lagano upoznavao sudije i javne tužioce. Tokom vremena ih je navukao na korupciju. Na taj način je izgradio svoj savršeni korumpirani sistem. Svaku presudu po privatnoj tužbi si mogao da kupiš za cenu od 1.500 evra.

Tokom vremena je postao glavni gost na žurkama kod Conje u “vikendici strave”. Conja, bivši inspektor mu je služio za podnošenje lažnih i neosnovanih prijava a bivši predsednik suda za gledanje kroz prste. Protiv mnogih ljudi koji su bili novčano imućni on je podnosio raznorazne tužbe. Dovodio je lažne svedoke. Korisrio je poznanstvo i uticaj u sudu. Ako je neki sudija bio nepotkupljiv onda je preko žalbene komisije višeg suda presude preinačio u svoju korist bez prava žalbe.

Svi službenici Opštinskog suda i opštine znaju da je Pera Nedinić kupio advokatsku diplomu, ali, to niko do sada nije prijavio advokatskoj komori. Lažima je uzimao novac od klijenata a poznanstvom sudija otimao novac narodu.

Da bi se potkrepile ili odbacile ove tvrdnje, bilo bi poželjno da Pera Nedinić javno pokaže svoju diplomu i objasni kada je on živeo i studirao u Osijeku. Verovatno će servirati priču da se fakultetska arhiva zapalila tokom rata. Jer, šta bi drugo i mogao da izmisli.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Kružila je ranije priča da su u Osijeku i Rijeci deljene Srbima diplome kako bi Srbija imala što više fakultetskih neobrazovanih kadrova i kako će se sa njima lakše upravljati. I to je ispalo kao istinito. Na žalost puna je Srbija takvih.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker