VEĆINA ODLUČILA: Veroljub Arsić više nije šef požarevačke odborničke grupe

Nakon burne sednice Skupštine Požarevca, dvojica koordinatora IO SNS, koji već duže vreme dolaze u Požarevac kako bi sredili stanje među zavađene požarevačke naprednjake, sazvali su sastanak gde su izneli predlog najznačajnijeg stranačkog organa da se šef odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu Veroljub Arsić, koji je kao poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije, promeni.

Veroljub Arsić

Razlog ove promene je taj što u dužem periodu ova podbornička grupa koju predvodi Arsić ne funkcioniše, da su velike podele među odbornicima SNS, kao i poremećeni međuljudski među njima, što je dovelo do velike netrpeljivosti u odborničkom klubu.

Od 32 odbornika SNS-a u gradskom parlamentu, sastanku je prisustvovalo 25 odbornika te stranke. Za Arsićevu smenu glasao je 21 odbornik, dok je četvoro bilo uzdržano. Taj čin doveo je do promene na čelu odborničkog kluba SNS. Očekivalo se da na mestu novog šefa odborničkog kluba SNS bude postavljena odbornica Nataša Krstić, koja je obavljala funkciju zamenika odborničkog kluba SNS, ali se to nije desilo. Na predlog Izvršnog odbora SNS za novog šefa odborničkog kluba postavljen je Nebojša Jočić, ali u v.d stanju, do izbora novog. Za Jočića SNS se odlučio zbog njegovog iskustva jer je šest godina bio na čelu Gradskog odbora. Jočićev zadatak je da pokuša da stabilizuje redove u odborničkom klubu, kao i da pokuša da pomiri stavove sukobljenih odbornika, i da ojača klub u nastupima u gradskom parlamentu. Sam Jočić nam je potvrdio da je postavljen za v.d šefa odborničkog kluba rekavši da njegovo „šefovenje“ neće dugo da traje, svega nekoliko meseci.

Nebojša Jočić

– Tačno je da sam novi šef odborničkog kluba u v.d stanju. Izvršni odbor je predložio mene što sam i prihvatio. Oni su se za mene odlučili smatrajući da sam najiskusniji odbornik među odbornicima SNS-a, sa ogromnim političkim i životnim iskustvom, jer sam na čelu gradskog odbora bio šest godina, tri u opoziciji i tri na vlasti. Od mene očekuju da sredim stanje u klubu i koliko toliko rešim negativno nastalu situaciju u njemu. Ja ću se potruditi svim srcem da to i uradim – poručio je novi šef odborničkog kluba SNS, Nebojša Jočić.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker