OPET GORELA DEPONIJA U KUČEVU: Umesto odvoženja, otpad pale, i Aca uzima pare?!

Proteklih dana veliki deo Kučeva i okolnih sela bio je prekriven dimom, toliko je bio intezivan da je pekao za oči i terao na kašalj. Ne može se “okrenuti” niti jedna godina, a da opštinska deponija u Kučevu, barem jednom ne gori.

Foto: N. J.

Sa opštinske deponije smeća proteklih dana širio se neprijatan i otrovan smrad kilometrima u okolini. Goreo je kućni otpad, plastika, gume, tekstil, uginulih životinja i drugi razni otpad.

Prеma nеzvaničnim informacijama, uzrok požara nijе poznat, a prеtpostavlja sе da su uzrok visokе tеmpеraturе, mada sе nе isključuju i drugе mogućnosti čak i namerno podmetanje požara od strane JKP Kučevo i lokalnih opštinskih vlastodržaca. Za sada među meštanima Kučeva postoje dve verzije priče zašto često dolazi do požara na deponiji u Kučevu iako je deponija obezbeđena video nadzorom kao narodna banka Srbije?

Prva verzija priče je da spaljivanjem otpada JKP Kučevo prikriva da uopšte ne vozi otpad u spalionici u Lapovu a za to daje ogroman novac koji posle uzima za sebe neformalni predsednik opštine “Aca Milogorac”? Druga verzija priče je da spaljivanjem na zgarištu ostaje sekundarna sirovina metal, koji direktor JKP posle prodaje kao staro gvožđe i za to stavlja novac u svoj privatni džep i džepove opštinskih funkcionera?

Foto: N. J.

Da li je viša sila ili ljudski faktor, građani Kučeva i okolnih sela su prečesto izloženi dimu i nesnosnom smradu. Dimni gasovi nepoznatih hemijskih sastojaka, za koje mislimo da su sumpor-dioksid i metan sigurno su veoma štetni po zdravlje stanovništva.

Na svu sreću poslednjih dva dana vazduh nad Kučevom je čistiji ali to ne znači da treba sačekati sledeći ekološki incidetnt skrštenih ruku.

(Tpknews.com/N. J.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Tačno tako, mi koji živimo iznad Kučeva osetili smo dim koji je imao ljutinu, peckao za oči i grebao u grlu. Vlast ima sve da nas potruje

    1. Sami ste krivi. Zaslužili ste da vas sve potruju kao pacove. Odavno ste trebali uzeti motke i to one gov*ive i oterati bagru koja vas pljačka i omalovažava.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker