BLOKADA PROTEKLA BEZ INCIDENATA: Oko 1500 građana na protestu u Požarevcu (VIDEO)

Nešto više od 1.500 građana blokiralo je, kako je i najavljeno, kružni tok na ulazu u Požarevac. Nije bilo nikakvih incidenata, niti provokacija, i protest je protekao mirno.

Foto: TPKNEWS

Kao što je bilo i najavljeno, Požarevac je danas zajedno sa ostalim gradovima u Srbiji protestovao. Građani su se okupili na Trgu oslobođenja sa zahtevima da se izmene zakoni o referendumu i eksproprijaciji.

Na protestu je Stefan Vukić iz organizacije Prijatelji Čačalice ponovio zahteve vezane za ekološke probleme u Požarevcu, a koji su vezani za regionalnu deponiju i spalionicu.

Nakon što su prisutni govornici završili, oko 13:50 okupljeni građani, njih oko 1.500, krenuli su u protestnu Lidlu, ka ulazu u grad Požarevacetnju kroz Tabačku čaršiju u pravcu Lidla, ka ulazu u grad Požarevac.

Nije bilo uniformisane policije kod blokade, mada je, kao što je praksa u ovakvim slučajevima, bilo pripadnika policije u civilu, dok je saobraćajna policija sa obe strane regulisala saobraćaj.

Blokada kružnog toka na ulazu u Požarevac se završila oko 15:15 nakon čega se kolona građana vratila ka centru grada. Ekološki protest u Požarevcu je završen oko 16 časova, bez incidenata.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker