KORUPCIJA U MUP GOLUBAC: Inspektor i komandir na platnom spisku crnogorskog-golubačkog zeta

4. oktobra, oko pola jedan posle ponoći u Golupcu, brutalno je pretučena bejzbol palicama grupa mladića koji su bili na žurci u kafiću „City“.

Ilustracija/Profimedia

U ovoj tuči kako je TPKNEWS već pisao, na osnovu prikupljenih svedočenja mnogobrojnih meštana Golupca, učestvovao je poznati trojac golubačkih batinaša. Uroš Mijović, sin predsednika opštine Golubac Nebojše Mijovića, njegov telohranitelj Jovica Josić poznatiji kao Kiki i Marko Milošević, sin popa iz Golupca.

Međutim, nakon intervencije policije niko od ove trojice nije priveden, već je policija privela Petra Miladinovića i Stefana Ljujića iz Golupca, koji su se te noći nalazili u društvu sa ovom trojicom batinaša.

Nakon pritiska i pretnji lokalnih šerifa iz Golupca, Miladinović i Ljujić su preuzeli svu krivicu na njih, a bejzbol palice uz pomoć magične fioke u policiji, postaju drška od metle. Miladinović je osuđen na šest meseci kućnog zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda. Ljujić je osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih telesnih povreda, dok tatini sinovi i njihov telohranitelj i dalje se slobodno bahate po Golupcu.

Kako saznaje TPKNEWS od svojih insajdera iz Golupca, inspektor Vladan Đurđević zvani Ćana i komandir PS Golubac Marko Lazarević su, pored svog zapošljenja u Ministarstva unutrašnjih poslova, i poslovni saradnici.

Naime, Agencija “Dobro rešenje” iz Golupca koja vrši usluge popunjavanja neophodne dokumentacije za izdavanje pasoša, ličnih karata…čija je vlasnica na papiru sestra komadira Marka, Milica Vojinović, je ustvari zajednička Agencija koju vode komandir Marko i inspektor Vlada Ćana. Takođe, ovaj dvojac je uzeo u zakup par apartmana od njihovog poznanika iz Kudreša, i iste iznajmljuju turistima. Naravno, sve naplaćuju bez izdavanja fiskalnih računa.

Upoznat sa time, crnogorski-golubački zet, predsednik opštine Golubac, Nebojša Mijović, suprugu inspektora Vlade Ćane zaposlio je u vrtiću, a Ćaninog oca u komunalno, koji se možda dva puta godišnje prošeta do posla, ali zato redovno svaki mesec prima platu, dok je supruga komandira Marka postala član Opštinskog veća sa mesečnim primanjima od 70 do 80 hiljada dinara.

Kako bi uzvratili uslugu humanom predsedniku, komandir Marko i inspektor Ćane svu dokumentaciju krivičnih dela koja su počinili sinovi, pa i sami lokalni šerifi, skalnjaju u takozvanu magičnu fioku gde nakon izgovorenih magčnih reči “Abrakadabra”, jednostavno nestaju.

Za sve ovo navedeno u tekstu redakcija portala TPKNEWS prikupila je veliki broj svedoka koji su pristali da svedoče ukoliko Sektor unutrašnje kontrole MUP-a pokrene istragu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

10 Komentari

  1. Pošto živim u inostranstvu, redovno čitam tpknews, da bih saznao novosti u rodnom kraju. Često ste pisali o razno-raznim aferama, koje su se dešavale u braničevskom okrugu. Međutim, mislim da ste ovoga puta pogrešili, odnosno, dobili pogrešne informacije. Od ove trojice, kako ih vi nazivate, batinaša, dvojica su intelektualci, završili su fakultete. Sin Nebojše Mijovića je isto lekar, a sin popa Miroslava je završio bogosloviju. Sasvim sam siguran, da tuča na ulici nije njihov nivo, ni način rešavanja nesuglasica. Što se Jovice Josića, poznatijeg kao Joca Ćora tiče, on ima 51 gidinu. Niti je on sposoban za uličnu tuču, niti je sposoban za telohranitelja. Od ostalih imena koja se pominju u tekstu, imao sam prilike da upoznam Marka Lazarevića. Na mene je ostavio utisak dobrog policajca i poštenog čoveka, što nije ni čudo, jer je Lazarević i najobrazovaniji u golubačkoj policiji. Ostale koje pominjete u tekstu, ne poznajem. Što se mene tiče, nisam u cvetu mladosti, imam pedeset i neku godinu, kao i životno iskustvo, pa mogu proceniti ljude kakvi su i koliko vrede.

    1. Gresite, nije zavrsio bogosloviju vec je izbacen iz iste. A o takozvanom lekaru ne treba pricati, tata placa skupocene automobile dok se “lekar” voza i sedi po kaficima, restoranima…Kiki kockar i propalica zbog njega mu se majka ubila, gepekovan vise puta zbog dugova(ali trenutno desna ruka (bot) Gospodara Golubacke opstine Dr. Mijovica.(Jaci je of Mila)

    2. Kao osoba koja je zivela i zavrsila osmogodisnju skolu u Golupcu pre vise od 55 godiha tuzno je i zalosno da se u Golupcu nista novo nije desilom, Kriminal korupcija i to na svim nivoima, U golupcu je potrebna vojna policija i da pohapsi celu bandu, Zabela nije daleko a i koji kamenolom bi se jos uvek nasao u blizini, Ko je osnovnu skolu u centru pretvorio u stovariste gradjevinskog materijala, ko su vlasnici hotela i svega sto donosi novac. Ciji sinovi naoruzani setaju po ulicama i plase ljude, ko uzima mito i korupciju za sve i svasta.
      Eto predsednice Vucicu borbu protiv mafije i kriminala mozete zapoceti u Golupcu,

  2. Sve je ovo sigurno tacno. Vi stara gardo nemate pojma kakve su to barabe jer po kafanama ni ne idete. Samo je pitanje vremena kad ce da zavrse iza resetaka i kada nece imati nikakva ledja svojih roditelja isto baraba, lopuza i prevaranata koji su i survali taj Golubac u rupu iz koje ne moze da se izvuce vec vise od 20 god.

  3. Čitam Aleksandrov i Direktorov komentar, pa i dalje ne mogu da verujem. Ja godinama radim na Tehničkom fakultetu u Beču, na institutu za Organsku hemiju. Verujte mi, da se nikaka, ali stvarno nikada nije dogidilo, da se studenti (intelektualci) posvađaju, a kamoli potuku. Zdrav razum mi ne dozvoljava da poverujem, da sveštenikov sin i sin predsednika opštine, šenluče po kafanama i prebijaju ljude palicama. Čak i da nisu diplomirali, odavno su izašli iz puberteta, da bi tako nešto priredili sebi i svojim poznatim roditeljima. Groteska je i da Joca Ćora, koji je zašao u šestu deceniju, bude nečiji telohranitelj. Posebno bih bio veoma, veoma pažljiv u etiketiranju policajaca. To su mladi ljudi, tako reći na početku života i karijere. Prilepiti im etiketu da su korumpirani, na osnovu rekla-kazala, njima to može da uništi živote. Može to kasnije da se argumentovano demantuje, mrlja će ostati. Naš prosečan Srbin će reći, kada se povede razgovor o njima:” “More, muvare su to, pisale su novine”. Predložio bih Tpknews, da pre nego što nekog etiketira, sasluša i drugu stranu. Pozdrav svima i nemojte se svađati. Vidite i sami da je nas, Srba, sve manje i manje, a naših neprijatelja je sve više i više. Lako je napakostiti nekom, trebamo biti ljudi i pomagati jedni drugom.

  4. Potvrdjujem pricu iz rubrike da je policija u Golubcu korumpirana. Do pre 4 godine vise puta sam isao u Golubac i imao dosta neprijatnosti sa mestaninom okolnog mesta i policijom. Jedne veceri kada sm hteo prijaviti osobu da me uznemirava i prati policajac koji je tada bio dezurni rekao je da ( citiram ) ” mene ne interesuju vasi problemi ” zaboravio sam kako se zvao policajac ali je vlasnik pumpe u Golupcu. Sutradan ja samm morao ici u policiju da dam izjavu, pogresio sam sto nisam ceo slucaj prijavio nacelnistvu u Pozarevcu. Nekolicina policajaca u Golubcu imaju svoj privatni biznis, kafice, pekare, prodavnice, cevabdzinice, apartmane za izdavanje. Prilikom pretresa jedne lokalne radnje pronadjen je duvan, kako nebi pisali prijavu vlasniku trazil su novac za sebe, imena tih policajaca se pominju u gore napisanom tekstu. Od svih opstina u Branicevskom okrugu Golubacka policija je najvise korumpirana. Kada bih iznosio sve detalje trebalo bi mi tri dana pisanja.

    1. U svemu se slazem sa vama. Mito, korupcija i siledjijsko ponasanje je nasledna grana zabimanja u Golupcu i to traje vise od 60 godina.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker