I u Žagubici Vlasi uče Vlaški

U petak 6. decembra 2019. godine, predstavnici Nacionalnog Saveta Vlaha u Republici Srbiji i Opštine Žagubica obišli su škole na teritoriji opštine Žagubica u kojima deca pohađaju „Vlaški govor sa elemntima nacionalne kulture“ i deci podelili besplatne udžbenike.

Prilika je bila i da se promoviše udžbenik i radna sveska ali i da se čuje mišljenje dece šta misle o kulturi i tradiciji Vlaha.

Potpredsednik NSVS dr Dragi Damnjanović, članica NSVS Devica Čenaković, direktor Osnovne škole u Laznici i član upravnog odbora Zavoda za Kulturu Vlaha Neša Pečić i direktor srednje tehničke škole u Žagubici i pomoćnik predsednika opštine Dušan Milosavljević su mogli da se uvere da deca poznaju vlašku kulturu veoma dobro a da mnogi dečaci i devojčice igraju vlaška kola u folklornim sekcijama.

Udžbenici i radne sveske su veoma srdačno prihvaćeni kod dece koja su rekla da će sledeće godine još veći broj drugara da se prijave za ovaj izborni predmet.

Na teritoriji Žagubice više od 50 deteta uči Vlaški govor u školama u Laznici, odeljenju u Selištu i osnovnoj školi u Krepoljinu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker