PREMINUO DŽO BAGERISTA: Poslednji oproštaj od legende petog oktobra

Danas,11. jula 2020. je preminuo Ljubisav Đokic, poznatiji kao Džo Bager. Ovu vest je potvrdila njegova žena.

Foto: Privatna arhiva

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, umro je danas u Beogradu u 77. godini.

Kako su preneli mediji, on je prethodnih dana učestvovao na protestima u Beogradu protiv aktuelne vlasti. Postao je poznat kada je tokom demonstracija 5. oktobra 2000. godine svojim bagerom krenuo na zgradu RTS-a.

Od ovog velikana beogradskih protesta, oprostio se i požarevački novinar Momčilo Veljković koji je tog 5. oktobra 2000. imao 39 godina, i preživljavao je tako što je tada prodavao opozicione novine, satirični list Naša krmača i Naše novine:

“Moj prijatelju neka ti je laka zemlja. Zadnji naš susret desio se ironijom sudbine unutar Narodne skupštine gde si pre dva dana davao podršku demonstrantima. Sada pali bager na nebesima I čekaj rezultate tvoje nebeske borbe, kao što si doprineo u pobedi petog oktobra 2.000. godine. Dragi Džo, znaj da se točak evolucije pokrenuo I da nezaustavljivo ide ka konačnoj pobedi. Neka te anđeli čuvaju dobri moj druże, zvani Džo”.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker