SVIREPO UBISTVO KOD KUČEVA: Stricu kazna smanjena, sinovcu i saučesniku potvrđena

Apelacioni sud u Kragujevcu smanjio je prvostepenu kaznu sa 30, na 20 godina zatvora, za Dejana Stanojević (50) iz Mišljenovca, optuženog za ubistvo Saše Stokića (49) iz istog sela.

Foto: M. Veljković

Drugoj dvojici optuženih, Danijelu Stanojeviću (36) i Dejanu Stojkoviću (23) potvrđene su kazne koje iznose 20, odnosno 7 godina zatvora.

Prvostepenu presudu protiv njih trojice u septembru je izreklo Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković. Od dana hapšenja, optuženi se sve vreme nalaze u pritvoru, odakle će biti upućeni na izdržavanje zatvorskih kazni.

Ovo ubistvo desilo se 11. oktobra 2018. godine, u pomoćnom objektu u dvorištu kuće u kojoj je Saša živeo. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su ga tukli i ubili, dok im je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje.

Ostaci Sašine kose na krevetu/Foto: M.V.

Stokić je pre toga pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se osvete. Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića, koji ga je optuživao da mu je ukrao motor.

Meštani su rekli da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav, tukao je ljude po selu, ali i ukućane. On je bio iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge koja se zbog njegovog nasilništva preudala u Kučevu, ali je posle ovog ubistva došla da organizuje sahranu, zajedno sa sinom. Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i prljavštini. Njegovo telo nađeno je u krevetu, usred krvi, sa crvima koji su mileli po njemu.

Krstača sa Sašinim imenom/Foto: M.V.

U prvi mah mislilo se da je preminuo prirodnom smrću, odnosno, da je zbog epilepsije pao i teško se povredio. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više povreda po glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.

ZAKON

Trojici optuženih sudilo se po starom zakonu, koji predviđa maksimalne kazne od 30 i 40 godina. Ipak, dvojica su dobila po 20 godina, a ne maksimalne kazne, jer se to dosuđuje samo kod izuzetno teških krivičnih dela.

ZATVOR

Pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Optuženi stric i njegov sinovac, takođe, policiji su poznati po nasilničkom ponašanju. Stokićev sukob sa njima trajao je duži period, tako da je Danijelov otac zbog nasilničkog ponašanja i tuče sa pokojnim Stokićem osuđen na zatvorsku kaznu.

M. Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker