AKO BUDE PARA: Brnabić najavila pomoć od 10.000 dinara svim zaposlenima u opštinama

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dogovorila je sa predstavnicima Sindikata uprave isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u lokalnim samoupravama u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko u lokalnim budžetima ima novca za to.

Foto: Tanjug

– Vlada Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva – , saopštio je njen kabinet.

Brnabić je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da se zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovice za plate uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara.

Današnji sastanak je nastavak razgovora Brnabić i sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi se utvrdile mere za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

– Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih – , piše u saopštenju.

Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o iznosu tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, saopšteno je.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kada Vučić izgubi vlast, zanima me da li će Ana ići u ženski ili muški zatvor. Bilo kako bilo, Požarevac je čeka.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker