HAPŠENJE U MALOM CRNIĆU: Falsifikovane proizvode prodavao preko društvenih mreža

Policija je u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsila osam osoba zbog nelegalne proizvodnje i trgovine – saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Foto: MUP

Kako se sumnja, robu su prodavali fizičkim licima posredstvom kurirske pošte čime su ostvarili imovinsku korist u iznosu od 114,2 miiona dinara. Kod njih je nađena i oduzeta nelegalna roba vrednosti 11,4 miliona dinara.

To su dijetetski suplementi, veterinarski preparati, razna druga roba, falsifikovana roba proizvođača zaštićenih robnih marki, falsifikovani i polovni auto-delovi.

Osumnjičeni su uhapšeni širom Srbije u koordinaciji sa Službom Uprave kriminalističke policije (UKP) za suzbijanje kriminala.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljene trgovine, neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljenog skladištenja robe, uhapšeni su H.Č. (26) iz Oroma, M.J. (58) iz Niša, N.I. (24) iz Doljevca, N.Ž. (28) iz Malog Crnića, B.M. (38) iz Šapca, N.M. (28) iz Aleksinca, N.P. (51) iz Leskovca i M.S. (29) iz Merošine.

Protiv još pet osoba starosti 59, 24, 31, 44 i 50 godina tužilaštvima će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku za ta krivična dela.

Osumnjičenima H.Č, M.J, N.I. i N.Ž. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, dok su tamo već uz krivičnu prijavu privedeni B.M. N.M, N.P. i M. S.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker