URANAK FESTIVAL NA SREBRNOM JEZERU: Najveći prvomajski festival u Srbiji

Peti po redu Uranak, muzički festival, održaće se za vreme prvomajskih praznika, od 29. aprila do 02. maja, na Srebrnom jezeru.

Uranak je koncipiran na tri muzička pravca: elektronski, pop, hip-hop. Ove godine je proširen program na krstarenje Dunavom od Beograda do Srebrnog jezera koji će pružiti poseban doživljaj svim učesnicima uz Uranak na Dunavu.

Peti po redu Uranak muzički festival koji će se održati od 29. aprila do 02. maja na Srebrnom jezeru i ove godine predstavlja najprivlačniju party destinaciju u Srbiji za mlade u periodu prvomajskih praznika. Oko 10.000 posetilaca iz zemlje i regiona koliko se ove godine očekuje, uživaće kako u muzičkom programu tako i u dobro osmišljenom sadržaju i isplaniranoj zabavi koju su organizatori i ove godine pripremili tokom trajanja festivala.

Svi koji su željni dobrog zvuka imaće prilike da uživaju uz: Elemental (CRO), Dejan Milićević, Sara Jo, Artan Lili, COBY, Aćim, TKNO, SMT#NG, Andrew Meller, DJ Gru, RHCP Tribute band, Single Ladies Beyonce Tribute Band, D Beats: Mevit & Dino Jan (MKD), ALEN P (USA), Vandal Steve, Cavin Viviano, Miloš Stankić, Zla Baka, Beso de Loco, Magla bend i ostale.

Srebrno jezero kao jedno od naših najlepših izletišta je idealna lokacija za jedan ovakav događaj jer pored svih prirodnih lepota koje nudi, do destinacije se veoma brzo stiže iz gradskih centara Srbije, navode organizatori. Uranak festival podržala je i opština Veliko Gradište i Turistička organizacija Srbije kao projekat od izuzetnog zanačaja za razvoj turističkih potencijala Istočne Srbije.

Turistički značaj Uranak festivala jeste promocija Srbije kao turističke destinacije za mlade iz zemlje i regiona koji će po prvi put videti lepote Srebrnog jezera i regije Istočne Srbije kojoj će se kasnije vraćati. Sadržaj koji se organizuje jeste krstarenje Dunavom do Golubačke tvrđave, izlet do Viminacijuma, kao i šetnja i uživanja u lepotama Srebrnog jezera.

Uranak festival ima veliki ekonomski značaj za region Istočne Srbije. Po rečima organizatora, prošle godine se kroz turističku i gastronomsku potrošnju samo od učesnika festivala slilo preko 50 miliona dinara.

Ove godine će Uranak festival predstaviti svoj društveno odgovorni segment koji ima u fokusu Dunav i mlade. Kroz nekoliko akcija biće ukazano na značaj Dunava, ekologije kao i skretanje pažnje na brigu o prirodi u kojoj živomo. Drugi segment je vezan za odgovorno ponašanje mladih kroz akciju “kada vozim ne pijem”.

Cena ulaznice za 3 dana festivala je 1.500 dinara, prilagođena je domaćem mladom gostu u nameri da što veći broj mladih može da uživa u festivalu i upozna turističke lepote Srbije, ističu organizatori.

OMLADINSKI TURIZAM

Omladinski turizam na svetskom nivou generiše više od 160 milijardi $ prihoda godišnje. Segment omladinskog turizma ima bržu stopu rasta u odnosu na sve ostale u okviru industrije. Po procenama UNWTO trenutno se obavi gotovo 190 miliona putovanja godišnje što predstavlja 20% svih putovanja u svetu, dok se do 2020 očekuje gotovo 300 miliona omladinskih putovanja na godišnjem nivou.

Više od bilo kog drugog segmenta na tržištu, omladinski turizam vodeći je na poljima inovacija i odgovornog turizma. Ovaj segment pokazao se i kao otporniji na ekonomske krize i promene na tržištu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker