PRODUŽEN ROK ZA PREREGISTRACIJU ORUŽJA: Vlasnici će moći da podnesu zahtev još dve godine

Skupština Srbije usvojila je izmenu Zakona o oružju i municiji kojom je propisano da se rok za preregistraciju oružja produžava za dve godine, do 5. marta 2022. godine.

“Fizička lica koja su posedovala oružane listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, kao i pravna lica i preduzetnici koji su posedovali odobrenja za držanje oružja, izdata po zakonu koji je važio do dana početka primene ovog zakona, dužni su da do 5.marta 2022. godine podnesu zahtev za izdavanje isprave, zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja u skladu sa ovim zakonom”, piše u Zakonu.

Poslanici su danas potvrdili Protokol o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, kao i Aneks 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između vlada Srbije i Azerbejdžana.

Poslanici su, na predlog poslaničke grupe Stranka moderne Srbije, diplomiranog pravnika Dušana Dragoljića razrešili funkcije zamenika člana Republičke izborne komisije. Dragoljić zbog poslovnih obaveza ne može da obavlja ovu dužnost.

Poslanici su na tu funkciju imenovali Nikolu Vadlju, takođe diplomiranog pravnika.

(Tpknews.com/Fonet)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker