GRADI SE BEZ PRESTANKA: Za Prvomajsku i novi kružni tok u Kostolcu 59 miliona dinara

Završeni su i pušteni u saobraćaj kompletno obnovljena Prvomajska ulica i novi kružni tok u Požarevcu, u koje je uloženo 59 miliona dinara.

Foto: GU Požarevac

Po rečima gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića, radi se o modernoj saobraćajnici koja je od velikog značaja za sve ljude u Kostolcu.

– Obnovljena Prvomajska sada spaja ulice Karađorđevu, Bože Dimitrijevića i Nikole Tesle, a u planu je i da se, preko novog kružnog toka, ove saobraćajnice povežu sa Trudbeničkom – objašnjava prvi čovek jedinog grada u srcu Braničevskog okruga.

Predsednik Gradske opštine u Kostolcu Serdžo Krstanoski podsetio je da se navršilo pet godina od kad je van funkcije stavljen nekadašnji nadvožnjak, koji je bio deo Prvomajske ulice.

– Posle uklanjanja auto-mosta i izrade projekta, izgrađena je saobraćajnica sa kružnim tokom, dužine 350 metara. Nadalje, tu je urađeno i 250 metara kanalizacione mreže, postavljena je i ulična rasveta, sve uz biciklističko-pešačku stazu, zelenu površinu i saobraćajnu signalizaciju, neophodnu zbog blizine škole – naveo je Krstanoski.

Podsetimo, Prvomajska ulica do prošle godine protezala se delom preko starog nadvožnjaka, dugog 160 metara, ispod kojeg je prolazila železnička pruga koja odavno nije u funkciji. Taj prelaz je zatvoren za saobraćaj još sredinom 2018. – zbog značajnih oštećenja koje nije bilo isplativo popravljati, već je odlučeno da se on razmontira i ukloni.

To je i učinjeno u proleće prošle godine, uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a konstrukciju nadvožnjaka kostolačka Gradska opština uspela je da proda, pa su od tok prihoda delimično plaćeni troškovi rušenja.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker