ŠTA SE OVO DEŠAVA? Na istom mestu, drugi jak zemljotres na području Petrovca na Mlavi za nepuna tri meseca

U nedelju, 03. decembra, u 09:47 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.6 jedinica Rihterove skale na području Petrovca na Mlavi, 12 kilometara jugoistočno od ovog mesta, saopštio je Republički seizmološki zavod.

Foto: RSZ

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V-VI stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navedeno je na sajtu ove institucije.

Prema koordinatama, epicentar je bio na području sela Ćovdin, u oblasti između, Šetonja Krepoljina, Ždrela, Velikog Laola i Busura, na krajnjem jugu braničevskog okruga.

Inače, pre nepuna tri meseca 10. septembra, u 12:07 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.1 jedinica Rihterove skale, maltene na istom područu kod Petrovca na Mlavi, 11 kilometara jugoistočno od ovog mesta sa epicentrom tada na području sela Šetonje, u oblasti između, Krepoljina, Ždrela, Velikog Laola i Busura.

Koordinate zemljotresa 10. septembra 2023/Foto: RSZ

Po nezvaničnim saznanjima, ovaj potres pre tri meseca izazvan je veštački zbog dubinskog miniranja koje je izvršila kanadska kompanija Dandi. Ova kompanija je otkrila veliko nalazište zlata u blizini Žagubice, na lokalitetu Čoka Rakita gde još uvek vrši istraživanja, a osim u Žagubici, zlato i prateće metale istražuje i u opštinama Petrovac na Mlavi i Kučevo.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ispostavi će se da i ovo nije zemljotres već vršljanje kanadske kompanije koja rovari srpsku zemlju tražeći zlato. Njima zlato nama krš i lom i uništena priroda. A norod samo neka ćuti i trpi.

  2. i kao posledica svega, samo nam još nedostaje da izvori sa vodom i bunari presuše…a tada možemo da pokupimo prnje i odselimo se…što će naravno gospodi rudarima da legne ko budali šamar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker