OSUĐENA NA 8,5 GODINA ROBIJE: Unuka pijana izbola baku nožem od 20 centimetara u Ševici kod Kučeva

Veronike M. (29) iz Požarevca koja je ubila svoju babu Miru D. (69), 2. januara 2021. godine u selu Ševica kod Kučeva, po odluci Apelacionog suda osuđena je na osam i po godina robije.

Osnovno Javno Tužilaštvo U Požarevcu

Veronika M. je pijana nakon svađe zarila nož od 20 centimetara babi u stomak i nanela joj dve ubodne rane. Nesrećna žena umrla je u bolnici nakon četiri dana, a policiji i tužilaštvu nije želela da kaže ko ju je ubo. Time je želela da zaštiti svoju unuku.

Viši sud u Požarevcu je Veroniku M. osudio na 7 i po godina, ali se Više javno tužilaštvo u Požarevcu žalilo na presudu koja je zatim povećana na još godinu dana.

Prema našim informacijama, devojka je 1. janura 2021. godine došla u selo Ševica kod Kučeva u kuću svoje babe. Sumnja se da je tada bila pijana i da ju je nakon svađe izbola kuhinjskim nožem. U trenutku hapšenja imala je 1.84 promila alkohola.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu je vodilo istragu i uspelo da dokaže krivicu Veronike M. iako nije bilo svedoka, a baka odbila da kaže ko ju je napao.

Veronika M. je na saslušanju izjavila kako je baba izvršila samoubistvo nožem, ali je istragom utvrđeno da se radi o pokušaju ubistva, koje je, nakon smrti povređene žene, prekvalifikovano u ubistvo. Pošto je utvrđeno da je žena usmrćena dok je spavala, jer je medicinskom osoblju rekla kako je u snu osetila bol u stomaku, krivično delo preinačeno je u teško ubistvo.

U istrazi su saslušani svedoci, medicinsko osoblje i lekari, a veštačeno je i psihičko stanje optužene Veronike u Beogradu. Utvrđeno je da je bila u stanju smanjene uračunljivosti, kao i da je ranije, pod dejstvom alkohola, napadala i svog supruga, decu i ljude iz svoje okoline.

Nož kojim je počinjen zločin nađen je u kući.

(Tpknews.com/I.M.S.)

Jedan komentar

  1. U tekstu se pominju tri imena unuke: Veronike, Veronika i Violeta. Mogao je novinar pročitati svoj tekst, pre nego što ga je objavio.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker