PREVOZNICI I NADLEŽNI SE DOGOVORILI: Na Horgošu do daljnjeg bez naplate parkinga za kamione

Na današnjem sastanku predstavnika ministarstava saobraćaja, policije i Republičke direkcije za imovinu sa udruženjem vozača kamiona dogovoreno je da se do daljnjeg na graničnom prelazu Horgoš teretnim vozilima ne naplaćuje parking.

Foto: Uprava carina

Privatna firma Terminali RSB pokušala je prošle nedelje da naplati parking, zbog čega je u petak na Horgošu satima bio blokiran saobraćaj.

Predsednik UO Poslovnog udruženja Međunarodni transport Neđo Mandić za Tanjug kaže da ovo „do daljnjeg” znači – do konačnog rešenja problema.

A problem je izbio kada je preduzeće Terminali RSB, kako kaže Mandić, bespravno postavilo barijere za sva teretna vozila na ulazu iz Mađarske u Srbiju a rampe su se podizale samo ako bi prevoznici platili korišćenje parkinga, što su oni odbijali jer parking nisu ni koristili.

Prema njegovim rečima narednih dana će predstavnici državnih institucija obići teren i razgovarati sa zakupcem, odnosno firmom Terminali RSB, kako bi se pronašlo trajno rešenje, odnosno šta oni na graničnom prelazu mogu da naplaćuju a šta ne.

U sredu će zasedati i Upravni odbor PU Međunarodni transport i zauzeti svoj stav o daljim koracima.

(Tpknews.com/Tanjug)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker