ŽIVIĆU NANOGICA I MILIONI: Kućni pritvor bivšem direktoru termoelektrane Drmno

Nakon što su u utorak uhapšeni bivši direktor TE”Drmno” Dragan Živić i bivši rukovodilac finansijskog sektora iste elektrane Nataša Kovačec koji su osumnjičeni da su počinili krivična dela vezane za zloupotrebe u javnim nabavka, osumnjičeni su predati Višem tužilaštvu u Požarevcu gde su salušani.

Dragana Živić

Više tužilaštvo je protiv osumnjičenih pokrenulo istragu za pomenuta krivična dela i predložilo da im se odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticali na svedoke i ponovili krivično delo za koje se sumnjiče. Međutim, Viši sud i sudija za prethodni postupak, prihvatili su samo zahtev za pokretanje istrage, ali ne i određenje pritvora u istražnom zatvoru, već su izrekli blaže mere za osumnjičene. Draganu Živiću, bivšem direktoru TE “Kostoalc B”, Viši sud u Požarevcu odredio je kućni pritvor, stavljane nanogice i elektronsko praćenje dok traje potreba za tim, a najduže u periodu do tri meseca. Osumnjičenoj Nataši Kovačec, određena je zabrana prilaženja i kontaktiranja svedoka dok traje istraga. Nezadovoljno tom odlukom Višeg suda, Više javno tužilaštvo uputiće žalbu Višem sudu, jer smatra da su izrečene mere nedovoljne. Nakon prispeća žalbe Višeg tužilaštva, vanraspravno veće Višeg suda doneće konačnu odluku da li će se osumnjičenima odrediti pritvor ili ne.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Živić je osumnjičen za zloupotrebu javnih nabavki u termoelektranama “Kostolac A”i “Kostolac B” iz 2011. godine, kojima je izazvana šteta preko 150 miliona, dok je Kovačec osumnjičena za zloupotrebu navedenih javnih nabavki uz nanetu štetu do 150 miliona dinara.

Osumnjičenima nisu određeni branioci po službenoj dužnosti, već su angažovali advokate po svom izboru.U narednom periodu sledi sprovođenje istrage, u kojoj zamenik višeg javnog tužioca Slobodan Kovačević, može tražiti saslušanje svedoka, izvođenje neophodnih veštačenja i prikupljanje ostalih dokaza.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker