JKP “KUČEVO” U MINUSU 14 MILIONA: Preduzećima Ace Karatiste i Milana Jarca, otpisani milionski dugovi

Šira javnost uveliko špekuliše da u Kučevu postoji jedan dobro organizovan sistematski poduhvat kojim koordiniraju predstavnici kriminalne opštinske vlasti uz pomoć kriminogenih struktura iz vrha države kako bi ostvarivali svoje privatne interese na štetu svih građana ove opštine.

Foto: Google

Taj njihov proces podrazumeva da uzak krug donosilaca odluka i njima bliskih ljudi uz pomoć korumpiranik odbornika lokalnog parlamenta urušava podelu vlasti, menja i zloupotrebljava zakone, samovoljno postavlja i smenjuje pojedince na važnim opštinskim pozicijama kršeći osnovna prava svojih građana u cilju uvećanja svoje ekonomske i političke moći.

Kao najsvežiji primer, može poslužiti JKP “Kučevo” koje se raspada po svim šavovima i sistematski uništava kao priprema za privatizaciju pojedinih delova preduzeća koji mogu biti itekako profitabilni uz poznati srpski monopol preduzeća bliskih Srpskoj naprednoj stranci.

Radnici su bez radnog odela i zaštitne opreme, obećana solidarna pomoć iz 2021. nije u celosti isplaćena a za ovu godinu planiranih 41.800 verovatno neće biti ni isplaćeno, jer oni nisu radnici opštinske uprave kojima će se vrlo izvesno kao i prošle godine, isplatiti 13-a plata, po 50.000 linearno. Još kad se zna da radnici JKP koji najviše privređuju, mesečno dobijaju minimalac koji kasni i ko zna da li će biti isplaćen do Nove godine, ali se još sada zna da će svi zaposleni u ovom preduzeću morati na zajednički sindikalni Novogodišnji ručak od koga će opet neko imati koristi. Radnici JKP “Kučevo” će posle tog ručka koji su sami finansirali, kao i do sada poći kući, pognute glave sa mišlju da li će svoji najmiliji imati šta da večeraju.

JKP “Kučevo” je tokom ove godine stvorilo gubitak od preko 14.000.000 dinara a u isto vreme preduzećima Ace Karatiste i Milana Jarca, direktor ovog preduzeća je otpisao milionske dugove jer strahuje da ga ne smene. Isto pravilo ne važi za ostale građane kojima izvršitelji uzimaju i zadnji dinar od plate odnosno penzije.

Mali broj onih koji rade, veliki broj rukovodilaca, i kad se na to dodaju svi oni partijski kadrovi (ne)radnika koji su zaposleni bez konkursa krajem prošle godine zajedno sa Novicom Janoševićem koga radnici retko i viđaju na random mestu, dolazimo do odgovora zašto preduzeće nije profitabilno a od građana i države papreno naplaćuje svoje usluge.

Oni koji su se nameračili da otmu JKP “Kučevo” su sigurni u njegovu profitabilnost i zato požuruju Nenada Mikića zamenika predsednika opštine Kučevo i direktora JKP “Kučevo” Slavišu Marijokovića da se sa započetom reorganizacijom završi do kraja ove godine a već početkom sledeće godine pristupi privatizaciji delova preduzeća. Sve ono što je vredno će se prodati u bescenje a prekobrojnu administraciju i neprofitabilne delove poput vodovoda i održavanja javnih površina će ostaviti opštini, odnosno na teret građanima.

Kriminala i korupcije u Kučevu ne bi bilo da vladajuća napredno-socijalistička vlast nije zarobila institucije koje se moraju osloboditi da bi vladavina prava konačno dobila šansu da zaživi. Sa praksom policije, tužilaštva i sudova koji drže predmete u fioci se mora prekinuti. Građani su glasali za vladavinu prava i slobodu i dobiće vladavinu prava i slobodu, pa je makar ostvarili kako se sve više pominje u narodu, “us**nim motkama”!

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

22 Komentari

  1. “Dođu tako ponekad vremena kad pamet zaćuti,budala progovori,a fukara se obogati”.
    Ivo Andrić
    Sve tačno, realno i bolno. Ne treba nama više ratova, SNS kartel je ugasio zivot u srbistanu za sva vremena.

  2. Aca Karatista je u Kučevo došao kao običan slepac šibicar sa jednim parom iznošenih pantalona. Busaće se još neki mesec a na kraju će ostati i bez gaća. Živi bili pa videli.

  3. JKP-u ostaje samo vodovod i gradsko zelenilo. Ostalo se sve prodaje, cak i odrzavanje higijene. Gubitak za ovu godinu je tacno 14000000 miliona. Sve ste tacno napisali jos je i gore od toga

  4. Cim je u komunalno dosao Novica Janosevic nismo nista dobro ocekivali. Gde se Novica umesa tu ostaje samo pustos. Celo Kucevo prica da su dugovi Aci Karatisti otpisani

  5. Kolovodja svih nezakonitosti i kriminalnih aktivnosti u opstini i svim javnim preduzecima je Ivan Hotelski. Pod njegovim direktnim rukovodstvom desava se iurusavanje JKP, i zloupotreba 39 miliona u Centru za kulturu, i bahate isplate radnicima opstinske uprave u vidu 13 plate, i davanje Jarcu subvencije od osam miliona i istom Jarcu ili Kozi oprastanje dugova za vodu pa to je vec deset miliona. Zar bi to radio da nema direktnu korist Korumpirani Ivan Hotelski. Zna narod da je nekadasnji doktor duboko zaglibio u zloupotrbe drzavnog novca da se sklanjaju od njega.Mogu da ga spasu Zeke, Tomici, Coki Sonje, i da ne usvoje budzet na Skupstini i tako da mu ne daju mogucnost da pokrade i iducu godinu. On i sudbina kriminalne vlasti u Kucevu je u rukama odbornika. Njima je narod dao poverenje da se u opstini ne krade i da se ne dozvoli da bitange preuzmu opstinsku kasu. Odgovornost obornika je najveca. I da se ne zaboravi crvena vestica i njen SPS koji je uvek tu za stolim kad se dele kolaci

  6. Tog Marijoka treba uhapsiti jer je kao prvo otpisao vise milionske dugove Ace Perišića i Milana Jarca.Primio je u JKP po naredjenju Hotelskog orkestra veliki broj radnika koji se samo fiktivno vode a da pri tome nista ne rade.Medju fiktivno zaposlenim je i njegov kum Novica Janošević.Cene komunalnih usluga su otišle u nebesa i najskuplje su u Srbiji.Kada su počele da kruže priče po Kučevu da ce Marijok biti smenjen i da će Aco Perišić da kupi malte ne za dzabe JKP, Mariok je trčeći otišao na razgovor kod Perišića i odmah je pristao da bi preziveo smenu da ce sve da uradi i poslusa ono što mu Milogorac Perišić bude rekao t.j naredio. Marijok je cvileći kao neko kučence ubrzo i odradio postavljeni”domaći”zadatak od strane Milogorca,napravio je minus 14.000.000.i najverovatnije će JKP otići u stečaj a onda će da se pojavi kupac Aco Perišić zvani Milogorac.

  7. Dragi narode. Svojim suludim glasanjem za Vučića i SNS sami ste krivi za sva zla koja su zadesila Srbiju. Svi ste vi saučesnici ko manje ko više i umesto da sada ustanete i krenete protiv lopova vi se žalite jedni drugima.

  8. Ево зашто је Аца Каратиста преселио Српску напредну странку у хотел а Милан Јарац џипом јурио одборнике по селима. Море кад падне Вучић све то треба у апс да се стрпа и осуду на доживотну робију.

  9. Ove mafijaše teško ćemo pobediti na izborima jer su spremni da ukradu izbore a i pretiće ljudima. Njih treba oterati usranim motkama pre izbora.

  10. Žalosno je u kojoj državi i opštini mi živimo. Kriminalci kolo vode a vlast im u tome zdušno pomaže. Tužioci i sudije ćute a zaboravljaju da na taj način štite kriminalce. Proći će i vladavina srpskog tiranina pa ćemo onda videti ko je štitio kriminalce.

    1. Ha,ha,ha,e moj Marijok,zar je moguće da si toliko g*up,Milogorac ti uvalio Novicu Janosevica u firmu da ti pomogne a njegove su stvarne namere da ti Novica smesti neko krivično delo pa ti odes na robiju a on bude direktor JKP koji ce Perišić da otme za smešnu kintu.Neće ti pomoći ni Sonja ni Coki odbornici sa kojima ti plašiš Perišića i Novicu da će da predju na drugu stranu naPRDnjaka.Samo da znaš Marijok da se Perišić i Novica svaki dan čuju sa Cigom iz Rabrova da te iskljuce iz udruzenja lovaca tako da neces više ni lovac da budeš.Ali šta te briga kokaj ti iz puške,divlje svinje,zečeve,fazane,veprove,srndaće ali da te niko ne vidi,onako kako ti kažeš”na crno”.😄😄

  11. Jure narod po selima i za 1.000 dinara duga i prete im izvršiteljima. Ovima što rade u inostranstvu prete oduzimanjem pasoša a sa druge strane probisvetima koji troše budžet opštine se otpisuju dugovi. Najgore je što baš ti kojima se otpisuju dugovi i upravljaju opštinom. Jedino rešenje je usrana motka jer ako nema zakon za njih neće ga biti ni za nas.

  12. Ovde se postavlja pitanje odakle je Aci Karatisti novac za kupovinu hotela, automobila i stanova po Beogradu ako se pogleda profit njegovih firmi u zadnjih 16 godina koje imaju prihod po 1000 evra godisnje a isto toliko i potrose. Da li je on utajio porez drzavi? Zasto se drzavni organi nepozabave njegovim poslovanjem. Ko iz vrha vlasti tolerise ociti kriminal?

  13. Niko ne sme da šušne po Kučevu, da nije TpkNews narod ne bi znao istinu. Svi čitamo vaš portal, samo tako nastavite da budete objektivni i ne brinite za vašu budućnost.

  14. Aj što će ovce u vidu odbornika u utorak posle skupštine na pojilo u hotel za naše pare nego mi je čudan ovaj narod koji na ulici i po ćoškovima negoduje protiv Ace Perišića a trči kod njega u hotel Rudnik na Vlaško veče i proslavu Nove godine pa posle na burek i kifle kod Jarca. Ako ih pljuješ, nemoj da ideš da im praviš promet jer ti oni i onako svaki mesec uzimaju iz budžeta za izmišljene stvari i zbog njih nemaš dobar put, fabriku, dobru pijaću vodu i još puno toga. Narode, stavite prst na čelo i opametite se. Niste valjda te pameti kao Perišićevi pruvatni odbornici lažni koreografi?

  15. Periša je umešao svoje prljave prste i u Centru za kulturu ali niko ne sme da pisne o ogromnoj krađi koju su izrežirali Periša i direktor Bubnjar.

  16. Narode, cela Srbija je okupirana država i to će biti sve dok su naprednjaci na čelu sa Vučićem a uz pomoć socijalista i Dačića na vlast. Hteli mi da priznamo ili ne, mi živimo u nedemokratskim uslovima, gde veoma teško ostvarujemo svoja prava a posebno osnovno pravo a to je pravo na rad. U Srbiji danas se ne gleda ni znanje ni stručnost već samo da si politički podoban, da si sklon kriminalnim radnjama i posebno da hvališ i uzdižeš političke namesnike. Kučevo je jedno od retkih sredina gde baš je uočljiv taj kriminal i gde je sprega između lokalnih i republičkih funkcionera skoro pa dobro uočljiva, pa se može reći da ta organizacija solidno funkcioniše. Sve radnje idu preko skupštine, odbornici za koji su građani glasali da rade pošteno i u njihovom interesu to uredno verifikuju i zato dobijaju apanažu u novcu, a za narod ih baš zaboli. Šta bi, bi, mi polako tonemo sve dublje, te ako ovu garnituru ne promenimo u skorije vreme, biće još gore. A svi koji se ogrizli u nečasne i nepoštene radnje neka dobro razmisle, računi moraju da se polažu.

  17. Pored finansijaske propasti JKP zbog malverzacija direktora JKP uz blagoslov i pod direktnim rukovodstvom Ivana Hotelskog, ovaj nabedjeni doktor i diplomirani prevarant ostaje upamcen jos po necemu. Dosao je iz zdravstva na rukovodece mesto u jednoj maloj opstini. Vrlo traljavo je izveo vakcinaciju stanovnistva protiv korone, bio je neprimetan u celoj kampanji. Gore od toga i sa vecim posledicama je veoma mali obuhvat dece MMR vakcinama. Dok Zabari i Zagubica vakcinisu svu decu, obuhvat je 100posto, Kucevo se pod vlascu Ivana Hotelskog Antivaksera jedva uspeva da vakcinise 80posto dece veoma vaznom MMR akcinom. Kad bude nastupila epidemija da zna narod da je do morbila doslo jer je doktor vise pregledao medicinske sestre i detaljno skenirao sve mogucnosti kako da opeljesi budzet nego sto se angazovao u zdravstvenoj zastiti nasih najmladjih.Hotelski Mutavi Antivakser unistava sve cega se dotakne. Tera ga neko prokletstvo

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker