EPILOG TUČE U TRNJANU: Dve godine uslovne kazne zatvora jer su pretukli sudije posle utakmice

Viši sud u Požarevcu osudio je Dragoslava Miloševića (54) iz Trnjana na 6 meseci zatvora, uslovno na godinu dana, a Srećka Virijevića (44), takođe iz Trnjana, na 7 meseci, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja.

Foto: Ilustracija/Screenshot/Twitter

Presuda im je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenog sa Višim javnim tužilaštvom, pa su one pravosnažne. Krivična dela za koja se terete, izvršena su 4. aprila ove godine, u 17:30, posle fudbalske utakmice koja se igrala između domaćina FK „Zemljoradnik 1932“ iz Trnjana i FK „Vojvoda Milenko“ iz Kličevca.

Nezadovoljan suđenjem, Milošević, koji je i član uprave kluba domaćina, utrčao je u teren i pesnicom udario pomoćnog sudiju Dušana Dubajića koji je pao na zemlju i zadobio lake povrede u predelu glave i nagnječenje slabina i karlice. Tada je utrčao i Virijević i pesnicom udario glavnog sudiju Aleksandra Ćirića, pesnicom u glavu, nanevši mu lake povrede.

On se na saslušanju branio time da je hteo da zaštiti sina fudbalera, ali je u opštem metežu udario sudiju. Optuženi nisu do sada bili osuđivani i u potpunosti su priznali dela za koja se terete.

Milošević mora da plati i 100.000 dinara kazne, a u međuvremenu, u potpunosti je obeštetio sudiju Dubajića. Virijević treba da plati kaznu od 50.000, a odštetu ne, jer se glavni sudija nije pridružio krivičnom gonjenju, niti je tražio obeštećenje. Osim navedenih kazni, obojica su dobila i meru zabrane prisustvovanju utakmica u kojima igra FK „Zemljoradnik“, na period od godinu dana.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker