UTAJA POREZA: Autoprevoznik iz Kostolca oštetio državu za milion dinara!

Požarevačka policija u saradnji sa poreskom policijom podnela je krivične prijave protiv tri lica iz Kostolca i Starog Kostolca, zbog sumnje da su izvršili utaju poreza.

Sedište PU Požarevac

Prijave su podnete protiv Milana Stevanovića (46) iz Kostolca, vlasnika autoprevozničke radnje ATP “Stevanović”, koji je osumnjičen da je tokom 2015. godine, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti u poslovnoj dokumentaciji lažno prikazao rashode, na ime obaveza plaćanja privatnim radnjama za popravku mašina.

Na ovaj način izbegao je plaćanje poreza u iznosu od oko 1 000 000 dinara. Protiv Dejana Marjanovića (45) iz Starog Kostolca, vlasnika privatne radnje za popravku vozila i radnih mašina “Cira truck” i protiv Janka Stajića (33) iz Kostolca, vlasnika radnje “Janker truck”, takođe za popravku vozila i radnih mašina, takođe je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2015. godine, sačinili lažne račune o prometu usluga servisiranja, održavanja vozila i mašina kao i čuvanja i obazbeđivanja radnih mašina i na taj način vlasniku autoprevozničke radnje iz Kostolca, omogućili da umanji dobit za oporezivanje i izbegne plaćanje poreza na dohodak građana.

Krivične prijave potiv osumnjičenih podnete su Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu u redovnom postupku, bez određivanja pritvora.

M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker