KRIVIČNA PRIJAVA: Nataša Jeremić tužila Vučića, Jovanova i SNS!

Novinarka i supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnela je danas krivičnu prijavu protiv SNS, njenog lidera Aleksandra Vučića i funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

“Ona je krivičnu prijavu podnela zbog događaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vođa narko dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov”, rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podneta “zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje” i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da s Nataša Jeremić “upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji” a potom se premijer Aleksandar Vučić zbog te izjave izvinio građanima.

Nataša Jeremić je na konferenciji za novinare u utorak, 21. marta rekla da ne prihvata izvinjenje Aleksandra Vučića.

Ona je kasnije rekla i da novinari kojima nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji i nisu novinari nego glasnogovornici SNS. Među novinarima koji nisu ušli na tu konferenciju je i glavni i odgovorni urednik lista Informer.

Aktivisti udruženja “Drugog kruga” prethodno su danas održalii performans na Terazijama ispred redakcije lista Informer.

Oni su se juče okupili ispred Informera u nameri da predaju kutiju sa stotinama poruka i pitanja mladih upućenih glavnom i odgovornom uredniku tog lista Draganu Vučićeviću.

Vučićević, kako navode nije hteo da preuzme kutiju, već je sve vreme vređao i omalovažavao prisutne, dok je jedan od njegovih saradnika, kako tvrdi ovo udruženje, oteo je kutiju i gađao njome jednog od pristalica “Drugog kruga”.

Udruženje “Drugi krug” najavilo je da će se svkog dana u 13 časova okupljati ispred sedišta dnevnog lista Informer, dok se Vučićević ne izvini aktivisti tog Udruženja.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker