KO ŽELI DA PRODA: Država kupuje stanove za izbeglice u Požarevcu

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd i Komesarijat za izbeglice i migracije objavili su javni poziv za dostavljanje ponuda fizičkih i pravnih lica koja prodaju stanove, a za dalju kupovinu stanova u javnu svojinu, na području 14 opština u Srbiji.

Foto: M. V.

Kupovina stanova, koji su namenjeni prethodno izabranim izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje, deo je Regionalnog stambenog programa.

Kako se navodi u saopštenju, stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijih ponuđača u Somboru, Šapcu, Šidu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Novom Sadu i Paraćinu.

Za teritoriju Požarevca predviđeno je najviše do osam stanova.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova za sve opštine je do 31. decembra, sa mogućnošću produženja.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja prodaju stanove i ispunjavaju uslove iz Javnog poziva, koji je, kao obrasci ponuda, objavljen na internet strani Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker