BEG IZ CRNOGORSKE ZABITI KRŠA I KAMENA: Razvojni put jednog golubačko-komunističkog raspopa

Kako je jedan problematičan student dostigao visine, rođen u crnogorskoj zabiti krša i kamena, jedne avgustovske pozne zore, šezdesetih godina prošloga veka.

Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac/Foto: Facebook

Srednje obrazovanje završio u rodnome kršu i kamjenu. Dalje ga životni put kao i svakog đetića dovodi u Beograd. San svakoga Crnogorca. Tu upisuje medicinski fakultet. Koristi blagodeti komunističkog sistema i polako postaje student.

Smeštaj u studentskom domu, ishrana i sve ostalo. Pijančenje, blud i razvrat. Tu upoznaje studentkinju iz provincije. Ona mlada nećaka dobro pozicioniranog komuniste. Šećer kombinacija. Po strani sve mane momka, za familiju ova prilika beše idealna.

Po završetku momkovih studija zaključiše brak i dobiše naslednika. Devojka još nekoliko godina nastavi studije duže i dođe do titule i ona. U međuvremenu komunista stric izdejstvova zaposlenje, i stan za zeta i sestričinu. Obmanuše penzionere za stambene kvadrate.

Kako stvari obično bivaju mlađano momče uz pomoć strika dobi i specijalizaciju. Kako to obično i biva kada se iskoriste sve blagodeti jednog sistema, postaješ zagovornik promena. To se desilo i u ovoj priči.

SAV MINULI RAD

Stipendirano obrazovanje, zaposlenje, stambeno obezbeđenje i doškolovanje. Šverc brašna, benzina, automobila. Sve to pod noge zarad daljeg napredovanja. I gle čuda isplatilo se. Usledilo je ženino doškolovanje, lično napredovanje, pa i direktorsko zvanje. Ali gorštački mentalitet ili pohlepa ili ko zna šta ponovo čine svoje i ponovo traže preko hleba pogaču.

Crnogorski-golubači zet učlanjuje se u SNS. Postaje predsednik male, golubačke devastirane zajednice i tek onda sledi još veći procvat. Automobili, kvadrati, blud i nemoral. Legalna pljačka države Srbije uz pomoć stetoskopa, EKG, ultra zvuka i političke zaštite. Cilj je postignut. Stečeno je zvanje Raspopa.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

9 Komentari

  1. Čitajući ovaj tekst setih se onog vica, da je sličnost između Crnogorca i spermatozoida ta, da samo jedan od sto hiljada, može da bude čovek.😊

  2. Jedan info – Da li ste znali da naš raspop kupuje vitaminske inekcije u apotekama za 150-200 dinara…pa iste daje penzionerima koje naplaćuje 20 evra! Da nije laž ovo što tvrdim, neka nadležni organi provere koliko je samo, u poslednjih godinu dana, starijih ljudi preminulo u golubačkim selima koje raspop na ovaj način leči.

  3. Šta ćete kada naši gastarbajteri više vole da odu kod njega nego u Dom zdravlja. Vole brate da ih on šiša. Zbog njega već godinama se Dom zdravlja u Golupcu sveo na seosku ambulantu. Imali smo nekada u Domu zdravlja internistu, dolazio je oftalmolog, specijalistu za uho grlo i nos, u laboratoriji su se radile mnogobrojna analize a sada nas teraju kod njega. A narod ćuti i plaća. On ispade pametan a narod glup. Pogledajte kako samo Golubac izgleda. Centar je kao u horor filmovima, mrak i propala fontana, klupe ko posle kataklizme. Korov i zapuštenost na sve strane. Nema se para jer opštinske pare odoše njemu i njegovim dupeliscima u džepove.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker