ADEKVATNA KAZNA: Zadavio majku, dobio 30 godina!

Optuženi je svoju majku, nakon svađe u porodičnoj kući, prvo pretukao, slomivši joj dva rebra, a onda je zadavio rukama.

Saša Nikolić (42) iz Požarevca prvostepeno je osuđen pred Višim sudom u Požarevcu na 30 godina zatvora, jer je 7. oktobra 2016. godine rukama zadavio svoju majku Gordanu Nikolić (64).

Pokojna Gordana i njena kuća u Požarevcu

Ova presuda sudskog veća, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, doneta je po optužnici Višeg javnog tužilaštva, koju je zastupao zamenik tužioca Slobodan Kovačević. Iako je tužilaštvo tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina, neće se žaliti na presudu, jer smatra da je dosuđena kazna adekvatna. Po dobijanju pisanog otpravka presude, žalbu na ovu presudu može da podnese pravni zastupnik optuženog, advokat Dmitar Krstev. Za delo za koje je Saša optužen, teško ubistvo, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Posle ubistva, u kući Nikolića došlo je do požara. Pretpostavlja se da je požar podmetnuo optuženi, da bi prikrio tragove, ali za to nije bilo dovoljno dokaza, pa se sud time nije ni bavio. Optuženi je već bio pravosnažno osuđen zbog psihičkog i fizičkog nasilja nad svojom majkom. On je svoju majku maltretirao duže vreme, a ubistvo je izvršio dva dana nakon što ga je ona prijavila policiji. Vatrogasci su u kući zatekli Gordanino telo, pa je pozvan i tužilac radi uviđaja. On je naložio obdukciju tela, koja je utvrdila da se Gordana nije ugušila u požaru, već je zadavljena. Obdukcijom su utvrđene i povrede po telu, kao i dva slomljena rebra.

Policija je od početka sumnjala na Sašu, jer je bilo poznato da je nasilan prema majci. Temeljnom istragom prikupljeno je dovoljno dokaza da bude priveden, nakon čega je pao na poligrafu. Komšije Nikolića rekle su da je Saša duže vreme maltretirao majku, a da je ranije hapšen zbog krađa i nasilja. – Gordana je bila vredna žena, penzioner “Bambija”. Sa mužem, građevincem, podigla je spratnu kuću. Gordanin muž je, međutim, pre sedam-osam godina pao s krova i poginuo. Oni su bili fini ljudi, dobili su ćerku i problematičnog sina. Često smo čuli svađe iz njihove kuće, pa se ćerka sa mužem u međuvremenu iselila – ispričao je jedan komšija.

PROBLEMATIČAN

Gordanine bivše kolege iz fabrike „Bambi“ rekle su da je ona nerado pričala o svom sinu. Radije je pričala o cveću koje je gajila u bašti. – Saša je od malih nogu bio problematičan. Znali smo da se često svađaju, ali niko nije slutio da je takav monstrum da ubije rođenu majku – rekao je jedan od Gordaninih kolega.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker