TAKSISTA SE BRANIO NA SASLUŠANJU: Ne bih je terao da imamo odnose da sam znao da je ometena u razvoju!

Taksisti iz okoline Despotovca, Mile R. (61), koji se sumnjiči da je silovao devojku sa smetnjama u razvoju, Više javno tužilaštvo je odredilo jednomesečni pritvor.

Foto: Facebook/Screenshot

– Desilo se, ali nije bilo silovanja. Ona se nije branila, niti je pokušala da pobegne iz kola. Sve vreme mi se smešila, pa me je to ohrabrilo da pomislim da želi nešto više da ima sa mnom – ovako se branio taksista, osumnjičen da je posle proslave slave Đurđic povezao kući rođaku (29) i silovao je u svom automobilu.

Izvor otkriva da tužilac nije poverovao u njegovu odbranu, naročito imajući u vidu to što je žrtva osoba ometena u razvoju, ali i prošlost osumnjičenog, koji je u zatvoru proveo sedam godina zbog istog krivičnog dela.

– Njemu je određen pritvor do 30 dana – naveo je izvor.

Mile R. je tokom saslušanja šokirao i svojom izjavom “da nije znao da je njegova žrtva ometena u razvoju”, iako je to očigledno, pošto je devojka na nivou deteta u osnovnoj školi, a on je poznaje od rođenja, jer su rođaci.

– Da sam znao da je ona osoba ometena u razvoju i sa posebnim potrebama, na bih je terao da imamo odnose. Znam da ima govornu manu, ali ne i ostalo – pravdao se osumnjičeni. Izvor takođe navodi da je njegova odbrana “da mu se devojka smešila na slavi, što je on shvatio kao znak za pristanak”.

– To što se možda i nasmešila iz pristojnosti na slavi ne znači ništa, a naročito ne znači da je pristala na obljubu – objašnjava sagovornik upoznat sa slučajem.

On dodaje da nema sumnje da je ovde reč o smišljenom zločinu, koji je Mile R., inače osuđivani silovatelj, planirao i izvršio.

– Jedan svedok je ispričao da je tokom slave, u kući žrtvinog oca, primetio da Mile R. krišom po nogama dodiruje nesrećnu devojku ispod stola. Takođe, sve vreme se došaptavao s drugim žrtvinim rođakom i namigivao mu. Svedok je rekao i da su oni na taj način pripremali teren za užas koji će uslediti. Zato je, kada je slavska večera završena, Mile R. predložio da odveze žrtvu kući, ali i njenog rođaka, kako ostali ne bi ništa posumnjali – kaže sagovornik i nastavlja:

– Lažni dobročinitelj se dogovorio s tim rođakom da ga ostavi u centru sela, a on sa žrtvom potraži skrovito mesto. To mu nije bilo teško, jer u to doba, oko ponoći, nema žive duše u seoskim sokacima, pa se nije mnogo udaljavao, već je mračno skrovište našao kod crkve. Osumnjičeni je, kako smo ranije pisali, posle silovanja odvezao žrtvu do njene kuće, a on otišao svojoj. Napastvovana devojka će tek biti saslušana u tužilaštvu, a naloženo je i da se detaljno pregleda, ne samo ginekološki, već i da se utvrdi njeno celokupno psihofizičko stanje – dodaje izvor.

Meštani sela kod Despotovca znaju uhapšenog taksistu kao prekog silovatelja.

– Pored toga što je već osuđivan za dva silovanja, mi smo ubeđeni da je on počinio i više ovakvih nedela, samo što žrtve nisu prijavljivale, što zbog sramote, što iz straha. Izvukao bi se možda i ovog puta da se napastvovana nije požalila svojoj babi i da nisu odmah intervenisali njeni otac i brat – pričaju žitelji sela i dodaju:

– Ovoga puta je došao red da despotovački silovatelj, koji je isti kao Malčanski Berberin, a možda i gori od njega, plati za niz svojih nedela – kazali su žitelji sela.

ZNAM DA JE TO RADIO I DRUGIM ŽENAMA

Napastvovana devojka je ranije ispričala da se seća da je Mile R. zaključao sva vrata na svom taksiju i da ju je svukao nagu.

– Znam da me je svukao. Pokušala sam da se branim, ali mi je uhvatio ruke. Ćutao je sve vreme. Bilo mi je mrsko i gnusno, ali bila sam nemoćna i plašila sam se da me ne prebije. Znala sam i da je to radio i drugim ženama – ispričala je žrtva.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker