ZAHVALNOST GLASAČIMA IZ REPUBLIKE SRPSKE: Vlada Srbije na Vučićevu inicijativu donira milion evra

Vlada Republike Srbije doniraće, na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, milion evra Republici Srpskoj, a na tome se posebno zahvalio Milorad Dodik.

Ana Brnabić i Milorad Dodik Foto: Tanjug

Vest o donaciji saopštila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je učestvovala na tradicionalnoj donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” u Banjaluci.

Ova donacija biće iskorišćena za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srpske i osnivanje Laboratorije za HLA tipizaciju tkiva.

Brnabić je u Banjaluci rekla da sve što Srbija gradi i stvara, stoji na raspolaganju i Republici Srpskoj.

– Ovo je korak ka pružanju nade i pomoći svim građanima koji se bore sa ozbiljnim bolestima, kao što su leukemija, aplastična anemija i mnoge druge. Saradnja između Srbije i Republike Srpske u ovom domenu je nastavak naše zajedničke posvećenosti zdravlju i dobrobiti naših ljudi – kazala je Brnabić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je posebnu zahvalnost Vučiću i Brnabić.

– Još jednom su nam nedvosmisleno pokazali da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku, donirajući milion evra za ovogodišnju humanu misiju – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Istakao je da mu je izuzetna čast da kao predsednik Republike bude pokrovitelj aktivnosti koja će dovesti do toga da spasavamo živote, jer svaki život je dragocen i neprocenjiv.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Upravo sam pročitao neki komentar na N1 vezan za hvalospeve prvorođenog zavetnici ,,srbi su najgluplji narod na svetu,, zar mora to da se potvrđuje svakog trenutka,…

    1. kad vidim ove dve face sa slike, pomislim dali sam mogao biti savremenik Karađorđa, (1810) ili u nekoj reinkarnaciji 2223, ovo je gore od svih okupacija, logora, progona i sl…ovo je KRAJ.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker