DOPLATA ZA UGALJ NE MOŽE NA RATE: Naprednjaci opet zavrnuli Požarevačke penzionere!

Penzioneri i invalidi rada u Požarevcu i dalje nisu rešili problem sa isporukom već uplaćenog uglja, jer moraju da ga doplate, ali ne na rate, već jednokratno.

Foto: Facebook

Većina od njih 1.600, koliko ih je uplatilo 10 tona po staroj ceni od 4.560 dinara, sada mora da doplati još 4.240 po toni, jer je trenutna cena 8.800. To znači da će hitno morati da obezbede još oko 42.400 dinara, što je mnogima teško ili nikako izvodljivo.

Oni su do sada održali jedan protest, 3. oktobra, dok je drugi, zakazan za danas, odložen, jer su iz EPS-a dobili obećanje da će im ugalj biti isporučen, iako ove godine nije bila predviđena prodaja za široku potrošnju. Ipak, oni su ugalj već platili svojim udruženjima, i to po staroj ceni, nadajući se da će važiti i ove godine.

– Ukoliko penzioneri obave doplatu, videćemo da li će krenuti isporuka. Ukoliko ne krene, ostvarićemo svoju najavu blokade kopa „Drmno“ i tada nijedan kamion sa ugljem neće moći da tamo uđe ili izađe – najavio je Dobrivoje Obradović, predsednik Protestnog odbora.

Podsetimo, penzioneri i invalidi rada protestovali su 3. oktobra ispred zgrade Javne Gradske Kuće u Požarevcu tražeći pomoć lokalne samouprave, jer im nije isporučen uplaćeni ugalj za predstojeću grejnu sezonu.

Tada nakon jednosatnog razgovora u kabinetu gradonačelnika Saše Pavlovića, predsednik Protestnog odbora Dobrivoje Obradović saopštio je penzionerima da zahvaljujući angažovanju i čvrstom obećanju gradonačelnika, narodnog poslanika Veroljuba Arsića i čelnika TE-KO „Kostolac“, isporuka uglja trebala ja da krene do kraja te sedmice, a sa krajem oktobra svi penzioneri su trebali da dobiju naručeni ugalj.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker