CO TOPOLOVNIK: Apel za pomoć oko izgradnje kotlarnice u hramu Svetog Save u Topolovniku!

Po drugoj tački dnevnog reda na prvoj redovnoj sednici CO Topolovnik razgovaralo se o modelima napajanja toplotnom energijom hram SV Save u Topolovniku.

Hram Svetog Save u Topolovniku

Naime, u hramu je instalirano podno grejanje donacijom SZR Termosol i mnogih žitelja sela koji su novcem i radom pomogli instalaciju podnog grejanja. Takođe u hram je instaliran i kotao na struju od 6 kilovata i nije primeren za kubaturu koju hram ima. Potrebno je nedelju dana da bi se hram zagrejao a samo zagrevanje izaziva velike račune za struju (dva puta 24000 dinara) a pri tome subjektivni osećaj u hramu je kao da nema grejanja. Hram na mesečnom nivou ne može prihodovati ovaj novac ostavljajući veliku rupu u kasi i ovo ne može biti dugoročno rešenje

Crkveni odbor je dao predlog da se prema Predmeru i Predračunu firme “Auterm” koji je overen od strane mašinskog inženjera izradi kotlarnica na obnovljivo čvrsto gorivo, na drva i pelet. Kotlarnica će se nalaziti u prostoriji šupe iza stare kapele Sv. Save. Takođe, trenutno je u postupku renoviranja i kapela Sv. Save koja će služiti i kao učionica za versku nastavu za sve žitelje sela pa će u nju biti instalirana grejna tela koja će biti napajana na gore pomenuti kotao. CO Topolovnik Moli sve koji mogu da pomognu ovaj projekat da to i učine, počevši od žitelja parohije topolovničke preko Opštine Veliko Gradište, kao i specijalizovane radnje za instalaciju grejanja u prostorijama, sve zanatlije iz opštine i dr. Realizacija ovog projekta biće propraćena na društvenim mrežama ( fejsbuk, instagram) i preko portala TPK NEWS kao i učešće u programu uz javnu zahvalnost i poziv na slave koje slavi CO Topolovnik.

Crkveni odbor još jednom mole sve zainteresovane da podrže ovu ideju, jer sem što topao hram daje i osećaj pripadnosti i ugodnosti u hramu instalacija grejanja pomaže u razvoju malih sredina kao i nastavku rada dečijeg crkvenog hora čije će se probe odvijati u kapeli Sv Save a na blagoslov Božiji sa željom za Carstvo Nebesko.

Žiro Račun: 200-2803650101881-97 Banka Poštanska Štedionica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker