NEMA ODMORA ZA VATROGASCE: Požari izbili na više lokacija

Na području Požarevca od početka oktobra izbilo je više požara, na različitim lokacijama.

Izgorele prostorije MZ „Čačalica“

Najpre su gorele brojne njive u Stigu, najverovatnije jer su poljoprivrednici palili ostatke posle berbe kukuruza. Nakon toga vatra je izbila i kod „Jeremijinog polja“, najverovatnije iz istog razloga. Gorele je i više njiva na području Stiga, pa je vatra jedno vreme predstavljala opasnost i po naftnu bušotinu kod sela Maljurevac.

Širenju požara pogodavao je i jak vetar, koji već danima duva na području Požarevca. Iako policija često upozorava poljoprivrednike da ne pale ostatke na njivama, mnogi se o ova upozorenja oglušuju, i pored visokih novčanih kazni. Protiv nesavesnih građana prethodnih meseci podneto je preko 20 prekršajnih prijava, ali loša praksa i dalje se kod mnogih ne menja.

Protiv paljenja ostataka na njivama govore i agronomi, jer takav način samo nanosi štetu zemljištu, koje je najbolje preorati, a nikako paliti.

Pored brojnih intervencija na njivama, požarevački vatrogasci morali su da intervenišu i u samom gradu, jer je požar izbio i u objektu u kojem su se nalazile prostorije MZ „Čačalica“ i u potpunosti ga uništio.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker