Domu zdravlja u Velikom Gradištu uručeni ključevi novog vozila (FOTO)

Povodom otvaranja zdravstvene stanice u Srednjevu, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ferenc Vicko, posetio je i Dom zdravlja u Velikom Gradištu gde je obišao renovirane delove objekta.

Sredstvima Ministarstva zdravlja, u iznosu od tri miliona dinara, prethodne godine u Domu zdravlja u Velikom Gradištu uređeni su toaleti za pacijente, obavljeno krečenje, postavljene podne pločice i uređene internističke ordinacije.

Opština Velikog Gradišta je finansirala kupovinu vozila za potrebe kućnog lečenja kao i rad lekara i tehničara na terenu, a najavljeno je finansiranje još jedne lekarske ekipe.

Ove godine je rekonstruisano i centralno previjalište koje radi 24 časa, uređena posebna laboratorija za decu i trudnice, biohemijska laboratorija i hematološki analizator, a ustanova je uvela i laboratorijski informativni sistem koji obezbeđuje lekarima da rezultate dobiju direktno iz laboratorije.

U razgovoru sa predsednikom opštine i direktorkom Doma zdravlja, državni sekretar izneo je korisne savete za poboljšanje energetske efikasnosti objekta te preduzimanje preventivnih mera za očuvanje zdravlja stanovništva.

Prilikom ove posete predsednik opštine uručio je direktorki Doma zdravlja ključeve novog automobila koji će biti korišćen za potrebe patronažne službe, a državnom sekretaru ukazao je na hitnu potrebu za još jednim sanitetskim vozilom kao i vozilom za prevoz ležećih pacijenata.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker