Dodeljene diplome prvog Fudbalskog kampa FK ”Selta” iz Viga u Velikom Gradištu (VIDEO)

Povodom uspešno završene obuke u prvom Fudbalskom kampu španskog prvoligaškog kraljevskog fudbalskog kluba ”Selta” iz Viga, realizovanog u saradnji sa opštinom Veliko Gradište i FK ”VGSK”, predstavnici organizatora su polaznicima svečano dodelili diplome i sportsku opremu.

Screenshot

Kamp je zvanično predstavljen četvrtog januara ove godine u Velikom Gradištu kada je i najavljen prvi termin obuke – od 6. do 11. februara. Namenjen je dečacima i devojčicama uzrasta od četiri do 15 godina koji su imali priliku da se tokom zimskog školskog raspusta upoznaju sa fudbalskom metodologijom ovog kluba, jednog od najstarijih u Španiji (osnovan je 1923. godine, samo godinu dana pre osnivanja FK VGSK).

Obuku je pohađalo 20 dečaka i jedna devojčica. ”Selta” je u Veliko Gradište poslala svoje trenere, a mali fudbaleri su, kroz radionice održavane za vreme trajanja kampa, imali prilike da nauče i španski jezik i sportsku kulturu.

Kroz ovaj projekat opština Veliko Gradište, koja već važi za posebnu sportsku, turističku i kulturnu destinaciju u Srbiji, počinje da razvija značajne aktivnosti vezane za “najvažniju sporednu stvar na svetu” pa će, pored poznatih i vrhunskih gradištanskih odbojkaša, rukometašica, košarkaša, džudista, karatista i veslača, i fudbalski svet opštine Veliko Gradište dobiti na značaju.

Prvobitnu ideju o fudbalskom kampu odlučno su prihvatili predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, kao i direktor Fondacije fudbalskog kluba Selta iz Viga, Herman Arteta bez čije podrške projekat ne bi bio realizovan. Zahvalnost dugujemo i Fudbalskom klubu VGSK kao i Miloradu Ratkoviću koji je među prvima shvatio značaj ovakve saradnje.

– Otvorili smo jedan novi, dugačak i lep put našim najmlađima u Velikom Gradištu. Možda će baš neko od njih jednog dana nositi dres sa brojem 7 i zaigrati u Selti, Crvenoj Zvezdi, Partizanu ili Real Madridu. Možda će tako naša deca srećno ostvariti svoje snove, čime će ispuniti i naše-poručio je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

TPKNEWS/Danas

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker