DALA MU POSAO, A ON JE ZAKLAO: Virđinel je inspektorima do detalja opisao kako je i zašto ubio baka Radinku iz Rečice

Virđinel Jovanov (36) je na saslušanju priznao da je pijan u noći između 4. i 5. januara ubio baka Radinku Kostić (87) u njenoj kući u selu Rečica kod Požarevca i njemu je određen pritvor do 30 dana.

Screenshot/Privatna arhiva

Virđinel se pravdao da nije hteo da ubije ženu za koju je nekada radio, već da mu se ona dopala pa je želeo da ima odnos sa njom.

Kako saznajemo, on je inspektorima ispričao svoju verziju događaja.

– Radio sam kod Radinke. Zidao, molerisao sve što je trebalo. Poznavali smo se i zapala mi je za oko. Ne znam šta mi je bilo, upao sam kod nje tokom noći malo da se zabavim i sa njom imam odnose. Znate, malo sam popio i bio veseo – rekao je Virđinel policiji.

On je inspektorima ispričao da se starica probudila i šta se zatim desilo.

– Umesto da se zabavimo, ona je počela da viče da izađem napolje. Pokušao sam da je zgrabim i došlo je do guranja. Odjednom se u njenim rukama našao nož. Zakačila me je i posekla. Pao mi je mrak na oči, nekako sam joj ga oteo, a ostalo znate – rekao je on na saslušanju.

Sumnja se da je Virđinel od starice oteo nož, pa je isekao po stomaku. Zatim joj je zadao više uboda i na kraju je preklao. Kada je shvatio šta je uradio, pokušao je da prikrije tragove, odnosno obriše otiske i pokupi svoju krv, ali nije uspeo, pa je pobegao.

Radinkino telo otkrile su komšije u utorak ujutro. Tokom uviđaja pronađeni su tragovi i drugi dokazi, pa je odmah raspisana potraga za osumnjičenim, koji je ubrzo uhapšen. Na njegovoj ruci su pronađene posekotine, analiza DNK se poklopila sa tragovima krvi.

– Kada je shvatio da je pritisnut dokazima, počeo je da sarađuje. Zanimljivo je što je ponavljao da nije želeo da je ubije, ali postavlja se pitanje šta bi bilo da je ostvario svoju nameru i silovao je. Da li je silovanje ili nešto drugo razlog ubistva, to će se utvrditi daljom istragom – rekao je izvor.

PRATIO GA JE LOŠ GLAS U SELU

Kako komšije ubijene Radinke kažu, starica je od smrti muža živela sama u kući, dok su je deca povremeno obilazila, a njenog ubicu svakako od ranije znaju “po lošem glasu”.

– Ćerka joj je udata u Požarevcu, dok joj sin sa svojom porodicom živi i Italiji. Ona je bila jako fina i normalna žena, nismo se družile, ali smo se znale, živimo ipak u komšiluku – rekla je njena komšinica i dodala: – Taj Virđinel uopšte nije bio na dobrom glasu. Čula sam da je i ranije upadao u kuće i napadao žene, mnogo je čudan, voleo je da pije alkohol, često smo ga viđali pijanog. Inače je on radio ovde po komšiluku kada mu ljudi plate da odradi neki posao za novac. Da li je to sređivanje dvorišta, bacanje smeća, slaganje slame ili tako nešto… – navela je komšinica.

Prema priči meštana Rečice, muškarac osumnjičen za brutalno ubistvo starice nije važio za “finog i kulturnog čoveka”, međutim niko nije pomislio da može da počini ovako svirep zločin.

– On jeste voleo i da krade po selu i upada ljudima u kuće, ali ovako nešto… Izgleda da se napio, video nju da je sama, pa ko zna šta mu je bilo u glavi kada je to uradio… Strašno… – navodi komšinica.

Jezivi prizor ubijene starice u lokvi krvi, zatekla je upravo jedna od njenih komšinica koju je Radinkina ćerka zvala da proveri šta se dešava sa njenom majkom, budući da joj se nije javljala na telefon.

– Njena ćerka ne dolazi tako često, pogotovu sad zbog ove situacije sa korona virusom, ali su se njih dve redovno čule. Kada joj se nije javila na telefon, ona je pozvala prvu komšinicu i zamolila da ode do nje da vidi šta se desilo – priča komšinica.

Tada je dočekalo ono najstrašnije…

– Videla je Radniku u lokvi krvi kako leži, a onda se uplašila i brzo izletela iz kuće, bio je to šok za sve – kaže naša sagovornica.

Zločinac je pronađen za manje od 24 sata, a ukoliko se dokaže da je kriv, mogao bi da završi na višedecenijskoj robiji.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker