DO LETA LEGALIZACIJA ISTOPOLNIH BRAKOVA: Konačno će gejevi i lezbejke moći da usvajaju decu u Srbiji!?

Prvi korak ka legalizovanju brakova pripadnika LGBT zajednice napravilo je juče Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavivši polazne osnove za izradu nacrta zakona o istopolnim zajednicama. Javna rasprava trajaće do 20. februara, a najave su da bi zakon trebalo da bude usvojen u Skupštini već do leta.

Screenshot

Ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić kaže da bi predlog zakona trebalo da se nađe u Skupštini do kraja prolećnog zasedanja.

– Predlog će se naći u Skupštini Srbije do kraja prolećnog zasedanja. U petak će biti objavljene polazne osnove, na eUpravi, po Zakonu o planskom sistemu, i to je sam početak procesa – najavljuje Čomić.

Zakon o istopolnim zajednicama bio je jedan od najvećih zahteva na prethodnim paradama ponosa u Srbiji. U nacrtu koji se našao u javnosti, istopolna zajednica se definiše već u članu 2.

– Istopolna zajednica je zajednica porodičnog života dva punoletna lica istog pola koja je registrovana pred nadležnim organom javne vlasti u skladu sa odredbama ovog zakona. Izrazi koji se koriste u ovome zakonu i propisima koji se donose na temelju njega, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to jesu li navedeni u muškom ili ženskom rodu, obuhvataju bez diskriminacije lica ženskog i muškog pola – piše u tom članu.

Ono što je novina u odnosu na sklapanje tradicionalnog braka jeste da činu zaključenja istopolne zajednice pored matičara prisustvuje odbornik lokalne samouprave koga skupština odredi.

(Tpknews.com/Blic)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Smenom sns-a posebno Brnabicke sprecimo ovaj sramni zakon pederskih vencanja i posebno usvajanju od istih dece. I dosad su krali decu tek sad ce se povecati kradja beba da bi se prodavali ovim retardiranim i bolesnim ljudima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker