REŠIO DA NAUČI NEŠTO NOVO: Nedinić otišao na školovanje u Irskoj (FOTO)

U okviru projekta „Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na nivou lokalnih samouprava“ delegacija opštine Petrovac na Mlavi bila je u četvorodnevnoj poseti institucijama i opštinama u Republici Irskoj.

Foto: Promo

U okviru projekta „Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na nivou lokalnih samouprava“ koji sprovodi Kancelarija UN za razvoj (UNDP) uz pomoć SKGO (Stalna konferencija gradova i opština) delegacije pet lokalnih samouprava među kojima je i delegacija opštine Petrovac na Mlavi bila je u četvorodnevnoj poseti institucijama i opštinama u Republici Irskoj.

Delegaciju opštine Petrovac na Mlavi predvodio je predsednik opštine Duško Nedinić. Tokom studijske posete delegacije 5 lokalnih samouprava iz Republike Srbije među kojima su opštine Mali Zvornik, Kuršumlija, Sjenica, Bački Petrovac kao i Petrovac na Mlavi posetile su više državnih institucija među kojima su Ministarstvo stanovanja, planiranja i lokalne samouprave (Department of Housing, Planning and Local Goverment), Državna agencija za upravljanje lokalnom samoupravom (LGMA), Asocijacija za razvoj lokalne zajednice naselja Krum (Croom) i Agencija za razvoj „Ballyhora Development“ okruga Limerik. Ispred Ministarstva stanovanja, planiranja i lokalne samouprave delegacije je primio ministar zadužen za lokalnu samoupravu i izborni sistem John Paul Phelan.

Institucije Republike Irske su primer dobre prakse i država koja je tokom tranzicije povukla najviše finansijskih sredstava iz EU fondova. Celokupne troškove puta i smeštaja u okviru pomenutog projekta finansira se iz Slovačke razvojne pomoći (Slovak Aid).

PODRŽITE NAŠ RAD KOJIM KLIKOM NA REKLAMU HVALA!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker