OPET PANIKA U VELIKOM GRADIŠTU: Suprug načelnice opštine došao iz Milana, i ne poštuje samoizolaciju!?

Među meštanima sela Zatonje, a i Velikog Gradišta, opet je zbog koronavirusa zavaladala velika panika.

Naime, građani su se uznemirili zbog 37-godišnjeg Miše Đorđevića, koji inače vozi kamion, i koji je pre dve nedelje iz Milana, gde je žarište koronavirusa, došao u Srbiju.

Kako su za “TPKNEWS” ispričali meštani sela Zatonje: – On je na granici uredno pregledan, i rečeno mu je da mora 28 dana da bude u samoizolaciji, nakon čega je autom stigao u Zatonje – , ispričali su nam preplašeni meštani Zatonja.

S obzirom da je reč o suprugu načelnice opštine, jednom manjem selu, i Velikom Gradištu kao manjoj varošici gde se svi manje-više poznaju, nije dugo trebalo, već sledećeg dana meštani sela Zatonje videli su ga kako šeta u Velikom Gradištu bez ikakve zaštite na licu, i da vozi automobil iako bi trebao biti u izolaciju.

Komšije su se, naime, dodatno uspaničili, jer su te prve nedelje više puta prijavljivali policiji da Miša ne poštuje samoizolaciju, i da se slobodno kreće kako po selu, tako i po Velikom Gradištu. Međutim, kako kažu meštani sela Zatonje, osim obećanja policije da će odmah da provere, ništa drugo nije preduzeto.

Na kraju, nakon što se više meštana Zatonja pobunilo, Miša Đorđević, je prošlog ponedeljka nakon nedelju dana slobodnog kretanja po selu i Velikom Gradištu, odlučio da ostane u samoizolaciji. Dok njegova supruga i dalje odlazi na posao.

DA LI JE ZAKON ISTI ZA SVE?

Za meštane sela Zatonje i Velikog Gradišta tek se sad stvorilo bezbroj pitanja. Zašto nije u izolaciji kao i svi drugi građani koji su došli iz inostranstva? Zašto policija nakon prijava građana nije došla da proveri i uhapsi ga, kao i sve koje su uhapsili do sada koji su prekršili samoizolaciju? S obzirom da njegova supruga radi u opštini, a bila je u kontaktu sa njim, zar ne bi i ona trebala da bude u izolaciji? Da li se testirao na koronavirus?…

Podsetimo se, Svetlana S. (44) je 6. marta doputovala iz Austrije u selo Češljeva Bara, opština Veliko Gradište, iako je imala simptome koronavirusa, ona se slobodno kretala po selu i Velikom Gradištu, a od lekara je krila da dolazi iz zaraženog područja.

Srećom, nju je u 13. marta prijavila komšinica, nakon čega je neodgovorna žena prinudno hospitalizovana i testirana! Kod nje je potvrđen koronavirus, a ona je iz Požarevca prebačena na lečenje u Beograd. U subotu je otpuštena iz Klinike za infektivne bolesti u Beogradu na dalje kućno lečenje i oporavak.

Ova žena ugrozila je celu opštinu Veliko Gradište, s obzirom na to da je uprkos simptomima bila na proslavi 8. marta u Domu kulture u Češljevoj Bari, posećivala pijacu, buvljak, privatnu zdravstvenu ustanovu i Dom zdravlja Veliko Gradište.

Njena bahatost dovela je do toga da su tri lekara, jedna medicinska sestra, jedan medicinski tehničar i jedan rendgen tehničar Doma zdravlja Veliko Gradište završili u izolaciji. Pored njih u izolaciji završili su i vlasnik privatne zdravstvene ustanove dr Amin Ahmad i njegova sestra.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker