SUD PRESUDIO: Đoković izgubio bitku protiv Australije, biće deportovan!

Veće od trojice sudija donelo jednoglasnu odluku da se Đokoviću ne izda viza i da se deportuje iz Australije.

Foto: AP/Tanjug

Federalni sud Australije odlučio je da protera Novaka Đokovića i podržao je odluku ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorije diskrecionim pravom i odlučio je da otkaže vizu srpskom teniseru!

Veće u sastavu troje sudija, kojim je predsedavao Džejms Alsop, odlučilo je da je Novak Đoković treba da bude proteran, jer je navodno opasnost po širenje antivakserskog pokreta u Australiji.

Detaljno objašnjenje nisu dali, ali su poručili da će ono dospeti u javnost u narednim danima.

Takođe, sudija Alsop je poručio da je odluka Suda bila jednoglasna i nalaže Novaku da plati troškove žalbe!

Saslušanje je trajalo više od pet sati.

Đokovićev pravni tim, na čelu sa Nikolasom Vudom, prvi izneo svoje argumente, zbog kojih smatra da bi trebalo odobriti ostanak srpskom igraču u Australiji. Istaknuto je da ne postoje dokazi koji potkrepljuju tvrdnje da je prisustvo prvog tenisera sveta podstaklo „antivakserski sentiment“, te da bi konačno ukidanje vize zapravo imalo takav uticaj.

Advokat je naveo da je Đoković od početka pandemije igrao brojne teniske tunire i na njima po pravilu imao sjajne uspehe, a da u vezi sa tim teniskim takmičenjima nije zabeležen nijedan jedini slučaj „antivakserskog lobiranja“.

Pravni tim prvog tenisera sveta zahtevao je, ukoliko žalba bude usvojena, da Đoković odmah bude pušten na slobodu.

Argumenti advokata vlade bili su na “klimavim nogama”, ali očigledno da je Novak postao opasnost po čitav politički vrh Australije i jednostavno nije smelo da mu bude dopušteno da igra na Australijan openu, jer bi to bila sramota i poraz vlasti u Australiji.

Pravni predstavnik vlasti Stiven Lojd podsetio je na činjenicu da prvi reket sveta još nije vakcinisan. Takođe, naveo je da je Đoković ranije ignoristao mere za zaštitu od širenja virusa korona.

Istakao je da je ministar Hok svestan kakve posledice je moglo da izazove otkazivanje vize Đokoviću, u svakom smislu, pa i podsticaju “antivakserskog sentimenta”.

Lojd je istakao da, s pravom ili ne, Đokovića u Australiji doživljavaju kao nekog ko je protiv vakcinacije i da je postao “ikona antivaksera”.

Svakako skandalozna odluka suda koja će baciti mrlju zauvek na sudstvo u Australiji, na čitavu zemlju, kao i na sam Australijan open.

(Tpknews.com/Telegraf)

2 Komentari

  1. …na jednom portalu citalac je vec dao komentar koji je bez premca do sada – Nova realnost, zdravima je zabranjeno da igraju, mogu samo oni koji su vakcinisani!

  2. Ovo je ipak Novakova pobeda. Istina se ne može nikada pobediti i čestitost. To je ono što im kod Novaka smeta. Novak Djoković će zauvek ostati prvi po igri, čestitosti i hrabrosti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker