NEMCI NEMILOSRDNI NA GRANICAMA: Do 3. marta ostaje granična kontrola sa Češkom i Austrijom!

Nemačka produžava stroge kontrole na svojoj granici sa Češkom i austrijskom oblasti Tirol do trećeg marta.

Screenshot

Nemačka je 14. februara uvela granične kontrole usled borbe protiv korona virusa, zbog pojave novog soja u Tirolu, ali i sve gorom epidemiološkom situacijom u Češkoj.

Nemačka sada dozvoljava ulazak samo sopstvenim državljanima i osobama sa boravkom, vozačima kamiona, zdravstvenim radnicima i još nekolicini drugih među kojima i prekograničnih radnika koji rade u sistemski važnim sektorima. Svi moraju da pokažu negativan test na korona virus.

Prema pisanju “Bild-a”, prošle nedelje je prilikom ulaska u Nemačku iz Češke i austrijske pokrajinde Tirol kontrolisano je 104.178 osoba, pri čemu je ukupno 15.877 vraćeno sa granice.

Pored nedostajućeg testa na korona virus uzrok za vraćanje sa granice bilo je još i nepopunjavanje digitalne prijave putovanja.

Restrikcije su prvobitno uvedene na deset dana. Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke saopštilo je danas za DPA da se restrikcije produžavaju.

Nemačka je odbacila kritike Evropske komisije zbog tih mera.

Ministar za Evropu Majkl Rot danas je odbacio nagoveštaj da se njegova zemlja ne drži zakona Unije ukazujući da je delovanje Nemačke u skladu sa šengenskom zonom o slobodnom putovanju unutar EU.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker