PANIKA U ITALIJI: Dve žrtve koronavirusa, zaraženo 59 osoba, više od 10 gradova blokirano! (VIDEO)

Preminuo je drugi pacijent zaražen koronavirusom u Italiji. Raste i broj zaraženih na severu zemlje, u pokrajinama Lombardija i Veneto do sada je prijavljeno 59 slučajeva.

Druga žrtva koronavirusa u Italiji je žena koja je preminula u okrugu Milano u pokrajini Lombardija, javlja ANSA, a prenosi Rojters.

ANSA prenosi, pozivajući se na izvore iz zdravstvene zaštite, da se epidemija koronavirusa širi na severu zemlje, u regionima Lombardija i Veneto, kao i da je do sada 59 slučajeva prijavljeno.

Prvi smrtni slučaj od posledica Kovida-19 u Italiji zabeležen je juče, kada je sedamdesetosmogodišnji muškarac preminuo u Padovi.

U više od deset gradova u italijanskim regijama Lombardija i Veneto na nedelju dana su zatvorene sve škole, prodavnice i restorani zbog širenja virusa u toj zemlji.

Prvobitan nalog koji je izdao ministar zdravlja obuhvatao je deset gradova oko Lodija, jugoistočno od Milana, ali su pojedini gradovi van tog područja, kao što je Kremona, uveli sopstvene restrikcije, prenosi AP.

Ministarstvo zdravlja Italije saopštilo je da će sve sportske manifestacije u narednom periodu biti otkazane u delovima Italije gde su registrovani zaraženi Kovidom-19.

Vlasti su pozvale građane da ostanu mirni.

Istovremeno, danas je u Rim stiglo 19 italijanskih državljana koji su protekle dve nedelje proveli u karantinu na kruzeru “Dajmond princes” usidrenom kod japanske luke u Jokohami.

Oni su prebačeni u vojnu bazu Čekinjola gde će u izolaciji provesti još dve nedelje.

Kina je prijavila da pada broj novozaraženih Kovidom-19, ali je Svetska zdravstvena organizacija upozorila da se sužava prostor kontrole, jer je zabeležen nagli skok broja zaraženih tim virusom izvan Kine.

(Tpknews.com/Rojters/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker