ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA: Saša Pavlović novi gradonačelnik Požarevca

U Požarevcu je 17. avgusta održana konstitutivna sednica Skupštine grada, a glavne tačke dnevnog reda bili su potvrđivanje mandata odbornika, izbor čelnika Skupštine i Grada Požarevca.

Saša Pavlović, novi gradonačelnik/Foto: M.V.

Za novog gradonačelnika izabran je Saša Pavlović, dosadašnji zamenik gradonačelnika, a za njegovog zamenika Slaviša Aleksić iz Odeljenja tržišne inspekcije.

Za predsednika Skupštine grada izabran je Predrag Mijatović, za njegovog zamenika Nataša Krstić, a za sekretara Anđelka Otašević. Izabrani su i novi članovi Gradskog veća, kao i Komisije za izbor i imenovanja, Komisije za mandatno-imunitetska pitanja i Gradske izborne komisije. Na sednici je prvo usvojen izveštaj o izborima sprovedenim 21. juna i ponovljenim izborima. Od ukupno 68 odborničkih mandata, koliko ih ima u Skupštini grada Požarevca, 49 ima lista “Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ osvojila je 13 mandata, „Suverenisti“ četiri i Vlaška stranka „Most“ dva mandata.

Konstitutivna sednica Skupštine grada/Foto: M.V.

Za konstitutitivnu sednicu Skupštine grada, koju je zakazao njen dosadašnji predsednik Bojan Ilić, nije bilo predviđeno da se obavi i izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća. Međutim, Ilić je 14. avgusta predložio izmenu dnevnog reda, u koji je dodata i ova tačka.

OSTAVKA

U toku konstitutivne sednice, za govornicu je izašao Slobodan Jović iz SPS-a, direktor JKP „Komunalne službe“ i podneo ostavku na mesto odbornika. Kao obrazloženje, naveo je kako vidi da je u lokalnom parlamentu podmlađen sastav, pa je red da novi ljudi vode grad.

KOALICIJA

Od lokalnih izbora do danas, u Požarevcu nije došlo do formiranja nekih koalicija, kao što je to ranije bio slučaj. Donedavno vladajuća koalicija SNS-SPS formirana je u proleće 2013. godine. Međutim, za sada nema najava da će ona ponovo biti formirana.

M. Veljković

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker